Naslovnica   O Projektu Pravilnik objavljivanja
Stranice u sklopu projekta
Korisničko ime
Web povezuje ljude
UDRUGA HVIDR-a BELIŠĆE OBILJEŽILA DAN HRVATSKIH BRANITELJA GRADA BELIŠĆA 31.05.2022

Slika

 

   U petak, 27. svibnja 2022. godine u Belišću je svečano obilježen Dana hrvatskih branitelja grada Belišća.

Valja podsjetiti da je ovaj važan dan za Grad Belišće i njegove hrvatske branitelje ustanovljen početkom 2016. godine kada je na prijedlog Odbora za branitelje i stradalnike Domovinskog rata Gradsko vijeće Belišća jednoglasno donijelo odluku da će se u gradu Belišću, Dan hrvatskih branitelja, obilježavati 30. svibnja svake godine.

Taj dan izabran je u spomen na konstituiranje prvog višestranačkog Sabora 1990. godine, koji je hrvatski narod u domovini i svijetu prihvatio kao prvi Dan hrvatske državnosti i dan kada je u Hrvatskoj nakon 45 godina prestala komunistička vladavina, uspostavljena demokracija i počeo proces osamostaljenja Republike Hrvatske. Na simboličkoj razini 30. svibnja 1990. godine inauguriran je i kao “rođenje nove Hrvatske” zbog čega su ga kao svoj dan izabrali i hrvatski branitelji grada Belišća koji se tada prisjećaju nekih od najtežih i najslavnijih dana iz hrvatske povijesti.   

   Grad Belišće, želeći odati dužno poštovanje prema hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata koji su dali najveći doprinos u stvaranju slobodne i neovisne Republike Hrvatske i njihovim obiteljima, organizirao je dana 27. svibnja 2022. godine program obilježava Dana hrvatskih branitelja grada Belišća zajedno s proslavom  30. svibnja, Danom državnosti Republike Hrvatske.

Program je započeo u jutarnjim satima okupljanjem ispred belišćanske gradske uprave odakle su hrvatski branitelji u mimohodu ulicama Vijenac dr.Franje Tuđmana, Vijenac S.H.Gutmanna, Željezničkom, A.G.Matoša i Starovalpovački put krenuli prema Spomen križu žrtvama poginulih u Domovinskom ratu na Gradskom groblju Belišća.

Predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata grada Belišća, Valpova, Osijeka,Donjeg Miholjca, Bilja, Baranjskog Petrovog Sela i Darde, zajedno s članovima obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja te predstavnicima Grada Belišća, predvođeni zamjenicom gradonačelnika Ljerkom Vučković i predsjednikom Gradskog vijeća grada Belišća Domagojem Varžićem, predstavnicima Grada Valpova na čelu s gradonačelnikom Matkom Šutalom, Grada Belog Manastira i predstavnicima Policijske postaje Belišće sa zamjenikom načelnika Nikolom Pepićem, položili su vijenac i upalili svijeće za sve koji su se žrtvovali za neovisnu i samostalnu Republiku Hrvatsku.

   Molitvu za sve poginule i umrle hrvatske branitelje predvodio je fra Marko Neretljak, župnik Župe svetog Josipa Radnika, a himnu Republike Hrvatske i prigodnu domoljubnu pjesmu izvela je Valentina Pavlović.

Nakon odavanja počasti kod Spomen-križa, u belišćanskoj župnoj crkvi, fra Marko Neretljak predvodio je svetu misu za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje.

   Prigodno druženje branitelja, njihovih obitelji i građana nastavljeno je na gradskom bazenu uz zajednički ručak za koji se pobrinula Udruga Kotličari.

Slika Slika Slika Slika Slika SlikaSlika Slika Slika Slika Slika SlikaUSKRSNA ČESTITKA 16.04.2022

Slika

 

Poštovani članovi udruge HVIDR-a Belišće!

Poštovane obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja!

Poštovani hrvatski branitelji!

Drage sugrađanke i sugrađani!

 

Pred nama je najveći kršćanski blagdan Uskrs,simbol nade, boljitka i pobjede života nad smrću. Isusovo uskrsnuće daje nam neiscrpnu snagu potrebnu za svladavanje životnih problema i svaku bezizlaznost pretvara u nadu.

      Neka nam tajna Isusova uskrsnuća bude nadahnuće u svemu što radimo, za dobrobit svih nas.

U tom duhu, svima Vama udruga HVIDR-a Belišće želi SRETAN I BLAGOSLOVLJEN USKRS.

 

 

 30. Obljetnicu osnivanja HVIDR-a RH, 25.02.2022

Slika

 

Poštovani članovi  i simpatizeri udruge HVIDR-a Belišće!

Udruga HVIDR-a Belišće čestita Vam „Dan HVIDR-a Republike Hrvatske“

S posebnim ponosom Vas podsjećamo kako na današnji dan, 25. veljače 2022. godine, obilježavamo 30. Obljetnicu osnivanja HVIDR-a RH, prisjećajući se svih svojih pokojnih prijatelja i suboraca koji su svoj život dali za slobodu Republike Hrvatske.

Udruga HVIDR-a Belišće suosjeća s ukrajinskim narodom!

Udruga HVIDR-a Belišće najoštrije osuđuje invaziju koju je izvela Ruska Federacija na "nedužni ukrajinski narod".

Suosjećamo s cjelokupnim ukrajinskim narodom, s našim prijateljima koji su među prvima priznali Republiku Hrvatsku. Dajemo im punu potporu, da budu uporni i ustrajni u svojoj obrani, da budu jednaki kao što smo to bili mi u Domovinskom ratu, da unatoč nadmoćnom neprijatelju ne posustanu u svojim nastojanjima da se bore do zadnjega za slobodu i suverenost Ukrajine.

Udruga HVIDR-a Belišće daje punu potporu ukrajinskom narodu, njihovoj vojsci i predsjedniku da ustraju u obrani sada napadnutog Kijeva kao i svih pokrajina.

Udruga HVIDR-a Belišće

 DUHOVNA OBNOVA U MEĐUGORJU 23.02.2022
Udruga HVIDR-a Belišće, Zaželi- program zapošljavanja žena „SNAŽNE ŽENE” 07.02.2022

 

Slika 

  U petak, 4. veljače 2022. godine, u Hotelu Petrijevci održana je završna konferencija projekta "Snažne žene". 

Projekt vrijedan 1.114.260,00 kn, koji je Nositelj projekta,Udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Belišće potpisala s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava, financiran je u 100% iznosu iz Europskog socijalnog fonda, Programa „ZAŽELI- PROGRAM ZAPOŠLJAVANJA ŽENA - FAZA II“ operativnog programa učinkoviti ljudski potencijali koji traje 14 mjeseci, od 07. siječnja 2021. do 07. ožujka 2022. godine.

Udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Belišće projekt provodi u suradnji s partnerima, Udrugom umirovljenika grada Belišća, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Centrom za socijalnu skrb Valpovo te Lokalnom akcijskom grupom Karašica koja je zadužena za administraciju i upravljanje. 

Ovim projektom na razdoblje od godinu dana zaposleno je 12 teže zapošljivih žena koje su pružale potporu i podršku 78-oro  starijih i nemoćnih osoba. 

Na  završnoj konfereciji, nazočnima su se u ime partnera i nositelja projekta obratili : predsjednik Lag - a Karašica Ivan Vrbanić, predsjednik Udruge Hrvatskih vojnik invalida Pavo Milekić, predsjednik Udruge umirovljenika grada Belišća Radoslav Vuksanić, Voditeljica ispostave Valpovo Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Lidija Vidošić te koordinatorica na projektu Beata Rebrina koji su iznijeli rezultate o provedbi projekta u nadi kako će se ova vrlo uspješna suradnja nastaviti i nadalje, u najavljenoj "Fazi III - Zaželi - Program zapošljavanja žena."

  Ovim putem Ženama projekta uručena su Uvjerenja o završenoj školi za zanimanje pomoćni kuhar koje su stekle u sklopu projekta kako bi postale konkurentnije na tržištu rada. 

Slika  SlikaNOVOGODIŠNJA ČESTITKA UDRUGE HVIDR-a BELIŠĆE 30.12.2021

SVIM HRVATSKIM BRANITELJIMA I STRADALNICIMA DOMOVINSKOG RATA,

SVIM ČLANOVIMA I SIMPATIZERIMA UDRUGE HVIDR-a BELIŠĆE

I GRAĐANIMA REPUBLIKE HRVATSKE,

SRETNA NOVA 2022. GODINA !

SlikaBožićno-novogodišnja čestitka 23.12.2021
HVIDR-a Belišće obilježila 28. Obljetnicu prve oružane akcije na okupiranu Baranju“ 01.12.2021

Slika

Slika

  U utorak, 30.  studeni 2021. godine predstavnici udruge HVIDR-a Belišće na lijevoj obali r. Drave i Torjancima u Baranji svečano su obilježili 30-tu Obljetnicu Dana prve oružane akcije 107 Brigade HV-a na okupiranu Baranju" i odali počast poginulim suborcima i herojima Domovinskog rata: Pavi Horvatu, Marku Pavloviću, Darku Dervenšeku i Damiru Banoviću.    

 Udruga HVIDR-a Belišće zahvaljuje se svima koji su svojom nazočnošću uveličali ovu 30-tu obljetnicu dana prve oružane akcije 107 Brigade HV-a na okupiranu Baranju.

                                                                                                  HVIDR-a Belišće

   Slika Slika

Slika Slika

 OBILJEŽAVANJE 30. OBLJETNICE RAKETIRANJA BIZOVCA 05.11.2021


 

Slika 

U nedjelju 7. studeni 2021. godine u 10:00 sati, paljenjem svijeća i molitvom kod Spomen-križa na bizovačkom groblju, odat će se počast i prisjetili nevinih žrtava stradalih u raketiranju Bizovca u Domovinskom ratu, za koje zlodjelo do danas nitko nije priveden pred lice pravde.

Na ovaj najtragičniji dan u Bizovačkoj povijesti, kao žrtve neprijateljske avijacije bivše JNA smrtno su stradali: Josip Marinić, Josip Jurenac, Darko Kovačević, Slavko Vidaković, Tomislav Kranjčević, Derviš Grabus, Reza Vuković i jedanaestogodišnji Dragan Cvetković, a teško su ranjeni brojni mještani bizovačke općine, radnici i prolaznici, koji su se u vrijeme napada zatekli u središtu Bizovca.

Teške rane i na svojim tijelima trajnu invalidnost zadobili su: Josip Andraković, Anđelko Stanić, Vinko Pintar, Pavo Duvnjak, Dražen Lacković, Ivan Ladišić, Spomenka Lacković, Franjo Plazonić, Dalibor Cvetković, Agica Sudar, Anica Pavić, Zlatko Štulac, Verica Glavaš, Milica Magušić, Damir Ivanović, Slavko Mateašić, Željka Galić, Zlatko Kajić, Marijan Parle, Antun Kraštek, Matija Kojundžić, Marija Đerki i Baškim Saljiji.

Mole se članovi udruge HVIDR-a Belišće, hrvatski branitelji i građani grada Belišća i Valpovštine da se odazovu na ovu svećanost.

  HVIDR-a Belišće

 

 

 


 

 PROMOCJA KNJIGE "LJUBAV, SNOVI I BELIŠĆE U SRCU" IVANA ŠUMIĆA ČAPELE

 

U petak, 29. listopada 2021. u Kazališnoj kavani u Belišću, predstavljena je prva knjiga poezije autora Ivana Šimića Čapale koji je rođeni Belišćanin, koji živi u Belišću te je u njemu proveo i čitav svoj radni vijek. U svojoj prvoj knjizi pod nazivom “Ljubav, snovi i Belišće u srcu” govori o svome voljenom gradu, o mladosti, o snovima, o ljubavi, o svojoj obitelji… Promociju knjige su popratili pjesnici i prijatelji iz grada Belišća i okolice.Tečaj stručnog osposobljavanja za "Rukovatelja motornom pilom“ 02.11.2021

Slika

 

Tečaj stručnog osposobljavanja za "Rukovatelja motornom pilom“

  Zbog iskazanog interesa, udruga HVIDR-a Belišće za hrvatske branitelje iz Domovinskog rata, članove Udruge i zainteresirane građane grada Belišća i Valpovštine organizira „Stručno osposobljavanje za rukovatelja motornom pilom“.

Stručno osposobljavanje organizira se u prostorijama Udruge u Belišću, Radnička 14 (zgrada starog Kina Belišće),  dana 11. studenoga (četvrtak) 2021. godine s početkom u 17:00 sati, uz obvezu poštivanja svih propisanih epidemioloških mjera i digitalnu COVID potvrdu o cijepljenju.

    Potrebna dokumentacija: 

1)    Preslika Rodnog lista

2)    Preslika Domovnice

3)    Preslika Svjedodžbe o završenoj školi

4)    Uvjerenje o radnoj sposobnosti Medicine rada.

   Svi zainteresirani za ovo osposobljavanje mogu izvršiti predbilježbu i dobiti dodatne informacije na kontakt telefon:

 

 

  • 099/6909 114 – Pavo Milekić                                                                      

 

 HVIDR-a BELIŠĆE ODRŽALA 3. REDOVNU IZVJEŠTAJNO-IZBORNU SKUPŠTINU 01.11.2021

Slika

 

   Dana 29. listopada 2021. godine, u nazočnosti brojnih članova udruge HVIDR-a Belišće održana je 3. Redovna izvještajno - izborna sjednica Skupštine udruge HVIDR-a  Belišća u prostorijama DVD-a Belišće, sukladno propisanim epidemiološkim mjerama zaštite od bolesti COVID-19.

  Skupština koju je otvorio Predsjednik udruge HVIDR-a Belišće gosp. Pavo Milekić otpočela je intoniranjem Himne, a potom je minutom šutnje odana počast svim poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima i članovima udruge HVIDR-a Belišće.

Tom prigodom, gosp. Milekić se u ime udruge i svoje osobno ime zahvalio članovima Predsjedništva udruge, Nadzornog odbora i Suda časti te aktivnom članovima udruge koji su na bilo koji način dali svoj doprinos u provedbi aktivnosti i Projekata udruge od njenog osnutka 2013. godine do danas i svojim marljivim i nesebičnim radom doprinijeli da udruga HVIDR-a Belišće, unatoč brojnih teškoća s kojima se susretala, danas bude na ponos i zadovoljstvo svojim članovima i lokalnoj samoupravi te primjer jedne vrlo uspješne i dobro organizirane udruge hrvatskih branitelja, Hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata.

  Potom je podnio izvješće o radu udruge za mandatno razdoblje i 2021. godinu te plan rada udruge za mandatno razdoblje 2021-2025. godinu iz kojeg je razvidan kontinuitet dosadašnjeg rada i realizacija niz aktivnosti i projekata vezanih za promicanje vrijednosti Domovinskog rata, rješavanje socijalnih, pravnih i zdravstvenih problema članova udruge, te na humanitarne aktivnosti, obilježavanje značajnih obljetnica i datuma, osiguranje sredstava za rad udruge, druženje članova, sport i rekreaciju članova udruge, kulturno-zabavne aktivnosti, suradnju s udrugama proizašlih iz Domovinskog rata grada Belišća, Valpovštine, Osječko-baranjske županije i RH. Stjecanje novih znanja i vještina i briga o zapošljavanju nezaposlenih članova obitelji udruge kroz .Projekt Zaželi „Snažne žene“ u kojem je udruga HVIDR-a Belišće u 2021. godini, zajedno s partnerima, LAG-om Karašica Petrijevci i Udrugom umirovljenika grada Belišća, zaposlila 12 nezaposlenih žena.

  Na kraju svog obraćanja još jednom se zahvalim lokalnoj samoupravi, gradu Belišću i gradonačelniku grada Belišća dr. Dinku Buriću, na razumijevanju i pomoći koju nam ukazuje svih ovih godina, za koju se nadamo da neće izostati i u narednom razdoblju. 

Jednoglasnom odlukom Skupštine izabrani su slijedeći članovi tijela udruge:

Za Predsjednika udruge HVIDR-a Belišće jednoglasnom odlukom Skupštine izabran je hrvatski branitelj i dragovoljac Domovinskog rata, umirovljeni bojnik HV-a, PAVO MILEKIĆ iz Belišća;

Za Dopredsjednika Udruge izabran je TOMISLAV LOVRIĆ iz Belišća;

Za Predsjednika Nadzornog odbora izabran je ZDENKO HORVAT iz Ladimirevaca;

1.    MARIO BUDIMČIĆ  iz Valpova - član

2.    JOSIP HRŠAK iz Veliškovaca - član

Za predsjednika Suda časti izabran je SINIŠA BRAJDIĆ iz Belišća;

  1. DAMIR JELIĆ iz Belišća – član
  2. GORAN ŠPOLJARIĆ iz Ladimirevaca – član

Predsjedništvo udruge HVIDR-a Belišće čine:

ZLATKO JANKOVIĆ iz Bizovca, ZLATKO VUKOVIĆ iz Bizovca, STJEPAN BREZAK iz Samatovaca, MIRON IVKOVIĆ iz Ladimirevaca, ANTE PETROVIĆ iz Valpova, DOMINIK KUPANOVAC iz Valpova, ZDRAVKO FLAJC iz Valpova, BRANKO TUTNJEVIĆ iz Belišća i STJEPAN KENĐELIĆ iz Belišća.

 Po završetku rada Skupštine novoizabrani predsjednik udruge HVIDR-a Belišće gosp. Pavo Milekić se u ime izabranih zahvalio Skupštini na ukazanom povjerenju i dodao da će izabrani članovi tijela udruge u vremenu koje je pred nama to povjerenje nastojati opravdati.

Ovim riječima zaključen je rad 3. Redovne Izvještajno - izborne Skupštine udruge HVIDR-a Belišće.

Sjednica Skupštine završila je u 19.30 sati nakon čega su se članovi udruge i gosti nastavili družiti uz prigodan domjenak organiziran u službenim prostorijama Udruge.

Slika Slika Slika Slika Slika SlikaOdržana „Večer poezije u Belišću“

Održana „Večer poezije u Belišću“

 

 

 

KU pjesnici iz Belišća 24. rujna 2021. godine sa početkom u 18 sati održali su „Večer poezije u Belišću“ u velikoj vijećnici grada Belišća. U uvodnom govoru koji je održao predsjednik udruge Zdravko Kokorić pozdravio je sve nazočne i zahvalio svim pjesnicima na odazivu i polaznicama glazbene škole iz Belišća. Na samom uvodu programa polaznice glazbene škole odsvirale su na flauti u duetu Sara Ađić i Leona Škrinjar, a na klaviru je odsvirala Klara Černošek što je publika popratila pljeskom.