GRAD BELIŠĆE

ZAJEDNICA ŠPORTSKIH UDRUGA GRADA BELIŠĆA

KUGLAČI KLUB BELIŠĆE

GRADSKA KUGLAČA LIGAPočetna Propozicije
Raspored Poredak Rekordi GKL Prijašnje sezone Pojedinačno prvenstvo GK
Linkovi
Web povezuje ljude ZŠU grada Belišća Grad Belišće

Propozicije

Propozicije može vidjeti ovdje niže ili ih preuzeti u PDF formatu.

 

P R O P O Z I C I J E

 

 

Natjecanje se odigrava u disciplini 4 x 60 hitaca po liga dvostruki bod sistem. (Igrač 2 x 30 hitaca, 2 x 15 pune i 15 čiščenje) Pravo zamjene 4 igrača. Pravo nastupa za ekipe imaju svi igrači/ce stariji od 14 godina čija imena se nalaze na popisu licenciranih igrača za ligu. Najmanji broj prijavljenih igrača je pet (5), a najviše deset (10) plus Predstavnik ekipe, koji može i nemora biti u sastavu igrača.

 

Licencirani igrači mogu biti samo oni koji nisu licencirani za neki kuglački klub. Novi igrač može se registrirati neposredno prije odigravanja kola/utakmice. Igrač koji je igrao (nastupio) za neku ekipu u sezoni ne može nastupiti za drugu ekipu. (pod kuglače rekreativce smatraju se i mogu biti u GKL prijavljeni i kuglači koji nisu nastupili za neki kuglački klub u proteklih 12 mjeseci).

 

Svaki igrač/ica dužan je potpisati izjavu o nastupanju na vlastitu odgovornost, a za maloljetne sudionike izjavu potpisuje roditelj ili staratelj.

 

Za vrijeme igre primjenjuju se pravila kuglanja na devet čunjeva HKS-a.

 

Sistem natjecanja je igrač na igrača. Bodovanje je po sistemu redovnog ligaškog natjecanja:

 

Igrač koji sruši više čunjeva od svog suparnika u 30 hitaca osvaja 1 set-poen (SP). Kod jednakog rezultata u 30 hitaca igrači osvajaju po 0,5 (pola) SP-a.

Igrač koji u 2 x 30 hitaca osvoji najmanje 1,5 SP-a osvaja 1 ekipni-poen (EP). Kod rezultata 1-1 u SP-ima, EP osvaja igrač koji je ukupno srušio više čunjeva. Ako je  to jednako svaki igrač osvaja 0,5 (pola) EP-a.

Ekipa koja ukupno sruši više čunjeva osvaja 2 EP-a. Kod jednakih rezultata svaka ekipa osvaja 1 EP.

Ekipa koja osvoji najmanje 3,5 EP-a osvaja 2 boda. Kod rezultata 3-3 u EP-ima svaka ekipa osvaja 1 bod.

 

Plasman ekipa utvrđuje se temeljem većeg broja osvojenih bodova. Kod jednakog broja osvojenih bodova u prednosti je ekipa koja je osvojila više poena. Kod jednakog broja poena bolja je ekipa koja je osvojila više setova, a ukoliko je i to jednako bolja je ekipa koja ima ukupno više srušenih čunjeva.

 

Ekipe su obavezne prijaviti sastav 10 minuta prije početka utakmice.

 

Ekipe mogu nastupiti sa najmanje 3 igrača. Ukoliko ima manje od 3 igrača, protivnička ekipa dobiva utakmicu maksimalnim brojem bodova, poena i setova.

 

Voditelj natjecanja vodi zapisnik, te vodi tablicu za ekipni i pojedinačni poredak.

 

Ekipa koja ne nastupi na jednoj utakmici ili za nju nastupi igrač izvan liste licenciranih igrača, istu gubi maksimalnim rezultatom i oduzima joj se 1 bod.

 

            Ukoliko ekipi koja je osvojila bodove bez igre za utvrđivanje poretka budu potrebni i ukupni čunjevi, zbog pravednog poretka svim ekipama brisat će se čunjevi postigniti na utakmici s tom ekipom koja nije igrala susret, odnosno nije došla.

 

Ekipa koja ne nastupi na 2 utakmice isključuje se iz natjecanja, a njeni dotadašnji rezultati se brišu (ako je u momentu isključenja odigrala manje od 50 % utakmica). Ako je isključena ekipa odigrala 50 % i više utakmica, preostale utakmice registrirat će se maksimalnim rezultatom u korist protivnika.

 

 

Pojedinačni poredak utvrđuje se sljedečim  načinom:

 

Za konačni plasman potrebno je odigrati najmanje 70% utakmica.

 

Poredak se računa prosjekom svih odigranih utakmica. U slučaju jednakog prosjeka bolji je igrač koji ima bolje čišćenje, zatim manje ukupno promašaja, a potom najbolji ostvareni rezultat tijekom lige.

 

Rezultati utakmica i sva potrebna statistika biti će objavljivani na oglasnoj ploči kuglane, na web stranici Lige: www.gkl.belisce.eu, te u lokalnim medijima.

 

           

Rješavanje sporova:

 

            Sve eventualne sporove nastale prilikom utakmica ili nekih drugih nepravilnosti tijekom lige rješavat će Vodstvo lige.

 

            Vodstvo lige čine Voditelj lige i Predstavnici svih ekipa prijavljenih u ligu.

 

Detaljne informacije kod Voditelja lige, osobno ili na broj: 091 795 0618

 

 

 

Voditelj lige
Jasenko Kardum – Gašo

powered by Belkatalog CMS - J. K. "Gašo"