Portal @lfa  - Udruga za kreativni razvoj Web povezuje ljude Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva
 

Home
O nama Aktivnosti Projekti Radionice Sekcije Linkovi Dokumenti

      mail za cm

@

EUROPSKI TJEDAN MLADIH U BELIŠĆU 04.06.2013

 Slika

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Šesto izdanje Europskog tjedna mladih obilježava se diljem Europe u tjednu između 26. svibnja i 2. lipnja, a mladi su Belišćani to 31. svibnja. Postavili su štand, dijelili literaturu o Eu projektima i aktivnostima te crtali simbole Europske unije. Danas su im se pridružili i volonteri iz Zvona, a za dobru atmosferu na i oko štanda pobrinuli su se mladi dj-i iz Belišća. Sutra prijepodne u samom središtu Belišća sugrađane čeka nova aktivnost:"Raspravi na travi o EU". U organizaciji udruge Zvono, Info ZvONA i Centra mladih Belišće povodom obiljžavanja Europskog tjedna mladih, kad će mladi i svi koji se tako osjećaju imati prilike razgovarati o različitim zanimljivim pitanjima koja i inače svi imamo vezano za ulazak u EU.
***dio teksta Valpovština info***


EUROPSKI TJEDAN MLADIH 28.05.2013

Slika

Šesto izdanje Europskog tjedna mladih obilježavat će se diljem Europe u tjednu između 26. svibnja i 2. lipnja 2013.
Povodom tog obilježavanja Centar mladih Belišće će zajedno sa svojim volonterima i ostalim mladim sugrađanima postaviti štand na centru grada.

Na štandu će biti izložene brošure za informiranje mladih o Europskoj uniji.
Za vrjeme postavljenog štanda mladi će crtat simbole europske unije dok će za to vrijeme djeca iz OŠ Ivana Kukuljevića Belišće kredama po ploćniku također crtat simbole EU.
Za dobru atmosferu na i oko štanda pobrinit će se mladi dj-i iz Belišća.

Svojim dolaskom pridonjet će te obilježavanju Europskog tjedna mladih u svom gradu!!
Vidimo se!!

LJUDSKI ČOVJEĆE NE LJUTI SE NA TRGU U BELIŠĆU 26.05.2013

 

Volonteri Centra mladih počeli su pripreme za održavanje 1. ljudskog ČOVJEĆE NE LJUTI SE TURNIRA U Belišću.

Slika


IZLOŽBA MLADIH LOKALNIH UMJETNIKA 09.04.2013

Nakon otvorenja Izložbe mladih lokalnih umjetnika u Centru kulture Matija Petar Katančić u Valpovu koja je postavljena do četvrtka, 11. travnja priliku za pogledati izražaj mladih akademskih i amaterskih umjetnika dobili su belišćani u prostoru Centra mladih.


U sklopu izložbe svoje su radove izložili: Ana Pichler-Schmidt, Željka Fuderer-Levak, Tomislav Moravek, Josipa Novaković, Nina Ćubela, Filip Ausman, Lidija Lovrenčić, Dražen Brkić i Bojan Molnar.


TURNIR U PES-U 2012. 10.04.2013

Slika


NAŠA MMH PROSLAVILA 10. ROĐENDAN 04.04.2013

Mreža mladih Hrvatske (MMH) je savez 61 nevladine udruge mladih i za mlade koji u
Republici Hrvatskoj djeluje kao nacionalna krovna organizacija mladih (National Youth Council) i članica je Europskog foruma mladih.

MMH je nastala radi potrebe zajedničke suradnje među organizacijama mladih, unaprjeđenja međusobne komunikacije neovisno o programskom određenju, organizacijskom ustrojstvu i uz puno poštivanje svjetonazorske, nacionalne, spolne, vjerske ili kulturne opredijeljenosti ili pripadnosti mladih koje zastupaju ili zagovaraju, radi efikasnijeg i efektivnijeg zagovaranja interesa i potreba mladih u RH te radi partnerskog odnosa s vlastima u kreiranju i provedbi politike za mlade.

Mreža mladih Hrvatske svoje djelovanje temelji na demokratskom odlučivanju i javnom djelovanju, otvorenosti prema svim zainteresiranim organizacijama i inicijativama mladih i za mlade, poštivanju integriteta i samostalnosti svojih članica, potpori lokalnim inicijativama mladih i za mlade, izgradnji odgovornog partnerstva s drugim zainteresiranim udrugama, ustanovama i tijelima državne uprave i samouprave, afirmaciji mladih te njihova interesa i potreba, promicanju tolerancije i međusobnog uvažavanja u društvu, zaštiti ljudskih prava i manjina, promicanju zdravih stilova života, jačanju samosvijesti i interesa mladih za aktivno i odgovorno sudjelovanje u društvu i javnom odlučivanju.

U Topuskom se 22. i 23. ožujka održala izborna Skupština MMH na kojoj su članice izabrale novo vodstvo na mandat od dvije godine. Novi članovi Upravnog odbora MMH su: Marko Boko, predsjednik, Sven Janovski, potpredsjednik i članovi Karlo Kralj, Marijana Rimanić i Boris Vujnović.

Skupština je, ujedno, bila prilika da se obilježi deset godina rada i postojanja Mreže čiji je osnivač bio Centar mladih Belišće.


GNIJEZDO SA 1000 PISANICA 03.04.2013

SlikaU subotu, 30. ožujka 2013. godine ispred Ljetne pozornice u centru grada Belišća održano je 8. tradicionalno gnijezdo s 1000 pisanica. Turistička zajednica grada Belišća, u suradnji s djelatnicima i volonterima programa „Pomoć u kući starijim osobama“ i ove su godine organizirali ovu manifestaciju.

Sudjelovao je 21 izlagač promovirajući i prodajući svoje proizvode, rukotvorine, slastice i sl. vezane uglavnom za obilježavanje Uskrsnih blagdana i proljeća. Sudionici su bili: Turistička zajednica grada Belišća, Program „Pomoć u kući“, Gradska knjižnica i čitaonica Belišće, Kiki nakit, Dječji vrtić „Maslačak“, Udruga mladih „Ne zaboravi“ Tiborjanci, Centar mladih Belišće, Društvo „Naša djeca“ Belišće, Zajednica žena „Katarina Zrinski“ Belišća i Valpovo, Milica Sipl, Nada Mužar, Blaženka Bučanac, OPG Vicić, Mila Bungić, OPG Lavanda Kitišanci, Ivana Krišković, EPG „Lehki“ Gat, Ivana Berečić, Udruga za uzgoj i zaštitu malih životinja Belišće i Obrt „Tempora“.

Unatoč lošem vremenom brojni posjetitelji mogli su uživati u glazbi, nagradnim igrama i prodaji Uskrsnih rukotvorina i slastica izloženim na novim štandovima Turističke zajednice. Najmlađe posjetitelje najviše su razveselile: likovna radionica na temu Uskrsa, dolazak moto-zečeva i podjela pisanica.

Otvorenju su nazočili gradonačelnik grada Belišća Zvonko Borić, zamjenica gradonačelnika Marija Ilić i predsjednik Gradskog vijeća grada Belišća Dejan Šovagović koji su pozdravili sve sudionike i posjetitelje.

Otkrivanje gnijezda s 1000 pisanica, na radost najmlađih, uveličali su članovi Moto kluba „2 grada“ odjeveni u zečeve. Troje sretnika koji su uspjeli pronaći označena jaja između tisuću ostalih, prigodno su nagrađeni.

***izvor teksta Grad Belišće***


ČESTITKA 30.03.2013

Slika

Svim poslovnim suradnicima, članovima, volonterima i voditeljima želimo Sretan i blagoslovljen Uskrs.

Goran Mihaljević, predsjednik CM-a

Anita Andrašek-Mihaljević, voditeljica edukacijskog tima CM-a


BOJANJE PISANICA U CM-u 27.03.2013
SlikaU petak 29. ožujka volonteri CM-a organiziraju bojanje pisanica. Bojanje pisanica održava se u sklopu gradske manifestacije ''GNIJEZDA SA 1000 PISANICA''. Ukrašene pisanice logotipom Centra mladih biti će darivane na štandu na sam dan održavanja manifestacije!!!! Dođite i zabavite se....

PREDSTAVNICI CM-a NA ''MASOVKI'' 26.03.2013

Predstavnici Centra Mladih, Martin Maravić i Matej Živić sudjelovali su na „Masovki“ koju je organizirao Proni centar Osijek. 80-ak mladih razmijenili su mišljenja i saznali nešto novo o Europskoj uniji i pitanjima važnim za mlade.

”Masovka” se istovremeno provodila u Osijeku,Zagrebu i Splitu.
Korištena metoda rada doprinijela je boljem razumijevanju tematike, ugodnoj atmosferi i otvorenoj raspravi u sva tri grada.


ODRŽAN TURNIR U BELLI 14.03.2013

Volonteri CM-a 10. ožujka organizirali su ''Turnir u Belli''.

Popis igrača:

1. Dario Zupan i Luka RunacSlika
2. Matija Runac i Filip Vuković
3. Ivan Bilić i Matej Živić
4. Mirko Bilić i Ivan Jurlina
5. Danijel Zetović i Ivan Heđi
6. Sven Blažević i Mateo LJutak
7. Dominik Andraković i Andrej    Petrlić

polufinale: Mirko Bilić i Ivan Jurlina 0:2 Sven Blažević i Mateo Ljutak
Dominik Andraković i Andrej Petrlić 2:0 Dario Župan i Luka Runac

za 3. mjesto: Mirko Bilić i Ivan Jurlina 2:0 Dario Župan i Luka Runac


finale: Dominik Andraković i Andrej Petrlić 2:0 Sven Blažević i Mateo Ljutak


POLITIKA NI(JE) ZA MENE 25.02.2013
U subotu, 23.2. u prostorijama udruge "Zvono", održana je radionica "Politika ni(je) za mene" u organizaciji i provedbi Info centra iz Osijeka a u suradnji sa INfo ZvONA.
Na radionici su sudjelovali mladi s a područja grada Belišća; predstavnici mladeži svih političkih stranaka iz naše lokalne zajednice, članovi Savjeta mladih grada Belišća, članovi Kluba samozastupnika udruge Zvono, volonteri udruge Zvono, prestavnici Centra Mladih Belišće (Andrej Petrlić, Matej Živić, Martin Maravić, Petar Grgurić) i ostali.Sudionike radionice su pozdravili predsjednica udruge Zvono Mira Anić, te gradonačelnik grada Belišća Zvonko Borić, koji je i aktivno sudjelovao u radinonici. Osim što se tema pokazala zanimljiva svim mladima, te uz ugodnu atmosferu donijela neke nove spoznaje i rezultate.
****dio članka preuzet od Info zvONA Belišće****

BELLBOOK INKUBATOR 23.02.2013

Udruga Zvono organizirale je u petak, 22.veljače, s početkom u 10 sati, u kampu Citadela na lijevoj obali rijeke Drave, radni doručak radi predstavljanja mreže Bellbook inkubator.

Bila je to prilika za dogovor o zajedničkom djelovanju radi jačanja civilnog društva i socijalne kohezije. Mrežu čine članovi različitih udruga i volonteri koji su prošli edukacije i imaju iskustva u upravljanju projektnim ciklusom. Centar mladih također je imao svog predstavnika volontera  Andreja Petrlića.


''HIDROCENTRALA U SUHOM DOLU'' 23.02.2013

Održana filmska večer. Na programu prikazivanja bila je snimka predstave Amaterskog kazališta Belišće ''HIDROCENTRALA U SUHOM DOLU''... Bilo je lijepo sjetiti se koliko je utrošeno rada, energije i razumijevanja za ovako odličnu predstavu. Pozdrav Svim glumcima a posebno (Luciji) Ružici Kazimić.


VOLONTERI-BELIŠĆA-MLADI 03.02.2013

Slika

MLADI BELIŠĆANI, otvaramo prijave novih volontera....

Nova godina je odavno poćela, ali s time i novi program i nove aktivnosti. Udruga smo mladih i za mlade te nudimo mnogo mogućnosti. Radionice - ekologija - origami - zabava - glazba - kreativnost - druženje - javna događanja - akcije - tečajeve - šport - društvene igre - filmijade - volonterski rad - suradnja – putovanja su aktivnosti koje se održavaju i organiziraju za mlade ovisno o njihovim potrebama i željama. Otvoreni smo svakodnevno od 18:00 do 22h. i na raspolaganju smo svima.
Ukoliko želite postati dio našeg volonterskog tima slobodno nam se obratite.

powered by Belkatalog CMS - J. K. "Gašo"