Portal @lfa  - Udruga za kreativni razvoj Web povezuje ljude Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva
 

Home
O nama Aktivnosti Projekti Radionice Sekcije Linkovi Dokumenti

      mail za cm

@

Organizacije koje brinu 03.05.2015
''SPORTOM PROTIV OVISNOSTI 2014.'' 13.11.2014

SlikaU sklopu Mjeseca borbe protiv ovisnosti od 15. studenog do 15. prosinca volonteri CM-a organiziraju svoj tradicionalni malonogometni turnir ''Sportom protiv ovisnosti 2014'' (30. studenog 2014. ) u Nastavno-športskoj dvorani Belišće. Prijave ekipa primaju se do 29. studenog u prostoru Udruge Portal alfa na adresi Vij.S.H.Gutmanna 12 u radnom vremenu od 18:00-20:00h osim subote i nedjelje. Sve potrebne informacije mogu se dobiti putem e-maila Centra mladih, Facebook stranice ili na broj telefona Portal Alfe 665-100. Potrebno je prijaviti 5+1= (6) igrača.


Konzultacije o uređenju sektora mladih, vezano za Zakon o mladima RH 09.06.2014

U prostoru Info-centra za mlade Osijek 6. lipnja 2014. održane su treće konzultacije o uređenju sektora mladih, vezano za Zakon o mladima, koje provodi Mreža mladih Hrvatske. U konzultaciji je sudjelovalo predsjednik Centra mladih zajedno sa 66 predstavnika udruga mladih i za mlade, organizacija i institucija s područja Slavonije i Baranje te Ministarstva socijalne politike i mladih.

 SlikaSlika

 


LJUDSKI ČOVJEČE NE LJUTI SE...Povelja 24.02.2014

U ponedjeljak, 24. veljače gradonačelnik Dinko Burić i zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić primili su u Gradskoj upravi u Belišću  članove Centra mladih koji su za svoju akciju „Čovječe, ne ljuti se“ s ljudskim figurama dobili Povelju za Naj-akciju Saveza DND-a Hrvatske za 2013. godinu. To su: Martin Maravić, Bruno Ćošić, Sanja Farkaš, Dijana Galošević, Branislava Puljek, Goran Mihaljević, Boris Hartman i Dominik Andraković. Naj-akcija uključuje zajedničko sudjelovanje odraslih i djece te njome se prepoznaju, ostvaruju i poboljšavaju uvjeti i načini života u toj sredini, a od  2011. godine, od kada Belišće nosi titulu Grada  - prijatelja djece, ovo je drugi puta da je Belišće dobilo Povelju. Gradonačelnik je pozdravio nazočne članove Centra mladih i čestitao na nagradi za Naj-akciju koja je naišla na lijep odjek kako u lokalnoj sredini tako i na državnoj razini. Na kraju je volonterima Centra mladih uručio prigodne poklone te zaželio puno uspjeha u daljnjim aktivnostima njihove udruge.

SlikaSlika

**GRAD BELIŠĆE**

 

 

 

 

 

 


NOVI SASTAV-NOVE POBJEDE! 03.02.2014

SlikaU želji da svoje aktivnosti baziramo na potrebama mladih odlučili smo reorganizirati Upravni odbor Udruge. Sadašnji sastav Upravnog odbora baziran je na temeljima iskustva, znanja u području rada, promicanju volonterizma, suradnje i odgovornosti što obuhvaća putanju do ostvarenju ciljeva Centra mladih Belišće.

Upravni odbor čine:

Goran Mihaljević, predsjednik

Dijana Galošević, dopredsjednica

Branislava Puljek, članica U.o.

Dominik Andraković, član U.o.

Sanja Farkaš, članica U.o.

Zdenko Glasovac, član U.o.

Boris Hartman, član U.o.

Martin Maravić, Tajnik udruge

Nastavak rada udruge temelji se na rad sa djecom i mladima grada Belišća, prigradskih naselja ali i svima onima koji na kavalitetan način žele upotpuniti svoje slobodno vrijeme kroz društveni aktivizam i sudjelovanje u osobnom razvoju njugujući timski rad i društvene vrijednosti.


SPORTOM PROTIV OVISNOSTI 2013. 19.11.2013

U sklopu Mjeseca borbe protiv ovisnosti koji se obilježava od 15. studenog do 15. prosinca volonteri Centra mladih Belišće uz pomoć predstavnice Savjeta mladih grada Belišća organizirali su tradicionalni malonogometni turnir pod nazivom '' SPORTOM PROTIV OVISNOSTI 2013.'' Turnir natjecateljskog karaktera bio je namijenjen djeci i mladima grada Belišća, prigradskih naselja ali i svim onima koji su svoje subotnji dan 16. studenog 2013. od 08,00 do 16,30 h odlučili provesti na parketima Nastavno-športske dvorane Belišće.

 

Sudjelovale su ekipe:

 

PATKIĆI, DJEČACI I MARIJAN, KRATKI SPOJ,ŠUMARI, ZADNJI TRZAJI, NO NAME, ČEMPRESI, JAZAVCI, METAK U ZAVOJU, UKISELJENI KRASTAVCI, BARABERI BELIŠĆE, TIGROVI, FIREBALL, NAS 6, LUDA BRAĆA, MAJSTORI, TRADICIJA, ŠMEKERI, EGIJEVI SINOVI, NEMA PREDAJE, OPAKI, BRATZ SHINNY ANGELS, EKIPA BREMSE, NIGERI, NINĐA KORNJAČE, BLU BERI, JAGODICE,

Ekipe su činile su natcateljske tim od 200-tinjak djece i mladih koji se sportski borio na terenu za pobjedu uz kontrolu pravila igre od strane sudca Borisa.

 

Osvojena mjesta turnira:

1. NEMA PREDAJE-kategorija (stariji)

1. BREMSE-kategorija (srednji)

1. DJEČACI I MARIJAN-kategorija (mlađi)

Volonteri Centra mladih organizatori: Mateo, Igor, Sanja, Monika, Martin, Tomislav, Goran, Ivan, Boris,

Dijana, Matej

Podrška organizaciji: Andreja Breljak, Savjet mladih Grada Belišća


Zahvala:

 

Zhavaljujemo se Gradu Belišću na posudbi razglasa, Zvonku Hartmanu na ustupljenom terminu u Nastavno-Športskoj dvorani Belišće, Policijskoj postaji Valpovo za kontrolu sigurnosti, Medijima koji su popratili našu ovogodišnju aktivnost ''SPORTOM PROTIV OVISNOSTI 2013.''

 

**galeriju slika pogledajte na facebook-u profilu Centra mladih**


SAVJETODAVNI SASTANAK MREŽE MLADIH HRVATSKE 12.11.2013

Slika

Predstavnice Centra mladih  Dijana Galošević i Sanja Farkaš sudjeluju na savjetodavnom sastanku s članicama Mreže mladih Hrvatske (osnivač Centar mladih Belišće) vezan za zagovaračke teze oko Zakona o mladima i Nacionalnom programu za mlade.


Malonogometni turnir ''SPORTOM PROTIV OVISNOSTI 2013.'' 24.10.2013

Slika

U sklopu Mjeseca borbe protiv ovisnosti od 15. studenog do 15. prosinca volonteri CM-a organiziraju svoj tradicionalni malonogometni turnir (16. studenog 2013. ) u Nastavno-športskoj dvorani Belišće. Prijave ekipa primaju se do 15. studenog u Centru mladih u redovnom radnom vremenu od 18:00-22:00h. Potrebno je prijaviti 5+1 igrača.


TURNIR U BELI 09.10.2013

Slika

 

 

 

Fotografije o održanum turniru možete pogledati na stranicama Face-a.

 

 

 

 

 

 


ISTRAŽIVANJE O SLOBODNOM VREMENU MLADIH 08.10.2013

SlikaCentar mladih Belišće provodi istraživanje o slobodnom vremenu mladih, vašu spremnost i odgovornost vezanu za uključivanje u rad Centra mladih i aktivno sudjelovanje u društvu-lokalnoj zajednici.

Molimo vas ispunite ovu anketu na našoj facebook stranici bez obzira na godine.


1. LJUDSKI ''ČOVJEČE NE LJUTI SE'' TURNIR 2013. 29.09.2013

Organizacijski tim Centra mladih svoju ideju oko organiziranja ovakvog turnira pretočio u stvarnost volonterskim radom svakog pojedinca/ke, ali i željom za postavljanjem nečeg novog,zanimljivog i tradicionalnog.

U subotu 28. rujna 2013., volonteri Centra mladih Belišće organizirali su 1. turnir ''Čovječe ne ljuti se''. Iako je ovo popularna igra koja je dio svačijeg djetinstva na igračoj ploči sa pijunima, sada je pretvorena u veliku na kojoj su umjeto pijuna sudjelovala djeca i mladi. Udruge mladih i za mlade, nevladine organizacije koje se bave radom s mladima izložili su svoje promo materijale i pružali su jedinstvenu sliku motivacije, organiziranosti, informiranja, ali i želje za nastavkom provođenja ovog jedinstvenog događaja. Cijela aktivnost na Trgu Ante Starčevića u Belišću bila je izložbeno-prodajnog-informativnog-zabavnog karaktera i svatko je mogao pronaći nešto za sebe i istovremeno navijati za svoje favorite.

OPIS IGRE: Sudjelovalo je 16 ekipa, svaka ekipa imala je prijavljenih 5 članova (4 igrača u polju+bacača/čicu kocke). Tijekom održavanja turnira odigrane su 4 utakmice iz koje je pobjednik išao u finale. Pobjednici su : 1.ekipa „Barabera“ iz Belišća, 2.ekipa „Djeca vesela“ iz SOS Dječjeg sela u Ladimirevci, 3.ekipa „Best forever“

Sudjelovalo je 80 djece/ natjecatelja.

Štandovi:

Turistička zajednica grada Belišća ,Kazalište mladih Belišć,e SOS Dječje selo Ladimirevci, Mladež Crvenog križa Valpovo, Lokalni Volonterski Centar Zvono, Centar mladih Belišće

Sponzori:

Caffe bar ''Oaza'' Belišće (generalni sponzor), Grad Belišće, Koestlin i partneri Osijek, Kombel d.o.o Belišće, Tapos Osijek, Dicentra Osijek, Kavana ''Gutmann'' Belišće, Caffe bar ''2 you'' Belišće, Rock caffe ''Cubano'' Belišće.

Mediji: Hrvatski radio Valpovština, Glas Slavonije, Narodni Radio, Totalni fm, Slavonska

televizija

ZAHVALA:

Ovom prilikom želimo se zahvaliti svima koji su na bilo koji način podržali našu aktivnost usmjerenu djeci i mladima. Veliko hvala gradonačelniku grada Belišća g. Dinku Buriću koji je prepoznao naš rad u lokalnoj zajednici te otvorio 1. ''Ljudski Čovječe Ne Ljuti se turnir''.

****Hvala Vrijednim volonterima i volonterkama koji su izdvojili svoje slobodno vrijeme i usjerili ga na kreiranje aktivnosti za djecu i mlade: Dijani Galošević, Bruni Čošiću, Dominiku Andrakoviću, Mateju Živiću, Igoru Palohu, Nives Brezovac (fotografkinji), Borisu Hartmanu (Sudcu), Igoru Angireviću (voditelju programa), te svima u zabavnom djelu programa: Nikoli Vinkoviću,Tomislavu Špoljariću, DJ Josipi Novaković i DJ Davoru Smolčiću.****

Evaluacija aktivnosti: dobra atmosfera, dječji smijeh, timski rad, suradnja, tolerancija, natjecateljski duh,informiranje,volonterski rad...to smo željeli postići turnirom. USPJELI SMO!!!

Slika

Slika

 


1. Turnir u popularnoj igri ''Čovječe ne ljuti se''. 06.09.2013

Centar mladih organizira 1. Turnir u popularnoj igri

''Čovječe ne ljuti se''

na trgu Ante Starčevića

28. rujna 2013. s početkom u 10,00 h. 

Prijave se primaju do 25. rujna 2013. u Cm-u a mogu sudjelovati djeca i mladi

(svih dobnih skupina) ali i zainteresirani građani grada Belišća.

Potrebno je prijaviti pet članova ekipe.
Slika


ČOVJEČE NE LJUTI SE 31.08.2013

Belišćani i Belišćanke, s ponosom Vam predstavljamo prvu probu podloge za igru ''ČOVJEČE NE LJUTI SE''.

 

Slika


IGRE NA VODI 2013. 31.08.2013

U četvrtak 29. kolovoza u večernjim satima pred brojnim posjetiteljima na bazenu u Belišću održane su 18. Igre na vodi. Ove godine organizator je bio grad Belišće i Turistička zajednica grada Belišća koji su nastavili uspješnu dugogodišnju tradiciju Igara na vodi čiji je idejni začetnik i organizator bio Milan Borić i Savez samostalnih sindikata. Na početku programa svima je zaželio dobrodošlicu i otvorio igre gradonačelnik Dinko Burić. Sudjelovali smo i mi...no također moramo zahvaliti Kavani ''Gutmann'' koji su nam skuhali kukuruze.

 Slika Slika


Poziv za nove Volontere 31.08.2013

SlikaAko želiš promjene, aktivizam, biti organizator slobodnog vremena mladih u lokalnoj zajednici, družiti se, putovati, voditi radionicu, napredovati u radu udruge, educirati se, surađivati sa udrugama i institucijama....Ovo je prava prilika za tebe.
Postani VOLONTER Centra mladih.

Sve što trebaš je: doći u prostoriju udruge, ili obratiti nam se putem telefona, maila, face-a....
                                                                     
Dobro došao/la u naš Tim.


powered by Belkatalog CMS - J. K. "Gašo"