Surduk Trek 02.09.2014

Slika

Proteklog je vikenda, u subotu 23.08. održano treće izdanje popularnog Surduk Treka. Radi se o prvoj i jedinoj treking utrci na području Baranje. Rekordan broj natjecatelja, njih šezdesetak, startalo je u subotnjim jutarnjim satima iz poznate baranjske kuće u Karancu. Cilj utrke, proglašenje pobjednika i završni party ove godine organizirani su na bazenima u Kneževim Vinogradima. Bansko brdo pokazalo se idealnim terenom kako za trekere početnike tako i za iskusne profesionalce kojih ni ovih godina nije nedostajalo. Već sama činjenica da je organizator ove utrke Orijentacijski klub Sova iz Šećerane, dovoljno govori o tome da je staza bila izrazito zahtjevna u tehničko-orijentacijskom smislu. Naravno, i vrlo dobra fizička kondicija se očekuje u svakom pogledu, no orijentacija je na Surduk Treku ipak u prvom planu.

Baraberima je ovo već tradicionalno utrka koju posjećuju u vrlo velikom broju. Tako ih je ove godine put Baranje krenulo njih 15ak. Natjecali su se u svim kategorijama, te po običaju ostvarili izvrsne rezultate. Da budemo točniji - osvojeno je sedam medalja! Da budemo JOŠ točniji, u najjačoj (Ultra) kategoriji dugačkoj 41 kilometar Baraberi su osvojili sve medalje! Miran Goričanec prvi je pretrčao stazu za nešto malo više od šest sati, dvadesetak minuta iza njega na cilj je došao Siniša Jonjić, a nedugo nakon njega i Angel Milišić-Zečević. Dok su momci, dakle, osvojili zlatnu, srebrnu i brončanu medalju, u ženskoj konkurenciji istoimene kategorije u cilj je za nešto manje od sedam sati ušla naša Neža Jurjavčić i osvojila zlatnu medalju! U Light kategoriji (23 km) naš Matija Stanković stazu je pretrčao za tri sata, te time osvojio treće mjesto i brončanu medalju. U navedenoj su kategoriji nastupili još i Zlatko Zetović i Vjenceslav Mužević, te osvojili 9. i 19. mjesto. U ženskoj konkurenciji istoimene kategorije nastupile su Lola Novakovič i Anka Čizman, koje su u cilj ušle s identičnim vremenom i osvojile treće mjesto, te Marika Marić koja je osvojila peto mjesto.

Solidna berba medalja prava je uvertira u događaj koji slijedi za desetak dana: Papuk Trek 2014.! I ove godine u organizaciji Kluba pustolovnih sportova Baraber extreme team iz Belišća, okupit će trekersku elitu iz zemlje i regije. Utrka se održava u subotu, 06.09., start i cilj je na orahovačkom jezeru, a sve informacije možete dobiti na internetskoj stranici Kluba: www.baraber-extreme-team.com Prijave su još uvijek otvorene, stoga pozivamo sve zainteresirane - od rekreativaca do profesionalaca, da nam se pridruže!


KODOČAŠĆE U ALJMAŠ 19.08.2014

SlikaBlagdan Velike Gospe tradicionalno se obilježava hodočašćem u neka od brojnih marijanskih svetišta diljem Lijepe naše. Članovi kluba pustolovnih sportova Baraber extreme team iz Belišća ovaj blagdan već tradicionalno obilježavaju organizacijom veslačke regate Belišće-Aljmaš. Uz članove Kluba, prema Aljmašu su ove godine zaveslali i ostali zainteresirani građani Belišća, tako da je regati ove godine prisustvovalo 42 sudionika. Nimalo lak veslački zadatak od 57 dravskih i 2 dunavska kilometra sudionici su započeli u petak, 15.08. u ranim jutarnjim satima na Dravi ispred belišćanskog Kajak-kluba. Uz nekoliko kraćih stajanja na dravskim sprudovima (Nard, Nehaj) regata je oko podneva stigla na osječku Copacabanu, gdje je organiziran odmor uz ručak i kavu. Uslijedio je nastavak veslanja prema ušću Drave u Dunav, te posljednja dva kilometra valovitim Dunavom do samog Aljmaša. Većini sudionika regate ovo je bila ujedno i konačno odredište hodočašća, te su se kući vratili organiziranim prijevozom, no 15ak najhrabrijih sudionika odlučilo se za povratak kući biciklima. 55 kilometara od Aljmaša do Belišća ovi su biciklisti prevalili za nešto malo više od 2 sata.

Organizacija ovog događaja i ove godine bila je na visokom nivou. Interes za ovakav način hodočašća bio je i veći od broja sudionika, no nažalost zbog ograničenog broja kanua koje Baraberi posjeduju u svojoj floti, nisu uspjeli uključiti sve zainteresirane.

Ni ovaj put nije izostala podrška mnogobrojnih sponzora, od kojih navodimo Grad Belišće i Županiju osječko-baranjsku. Posebno zahvaljujemo članovima Hrvatske gorske službe spašavanja - stanici Osijek, koji su nas pratili cijelim putem i brinuli se o našoj sigurnosti.


Čiklijada 2014 13.08.2014

SlikaU subotu 19. srpnja s početkom u 10 sati na staroj Dravi Repnjak održana je osma po redu„Čiklijada“, tradicionalno natjecanje u veslanju ribičkim čamcima čiklovima. Organizator je Turistička zajednica grada Belišća, a suorganizatori su Udruga športskih ribolovaca Belišće i Baraber Extreme Team Belišće. Čiklijadu je otvorio zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić. Petnaest prijavljenih natjecatelja veslalo je u ribarskim čamcima – čiklovima (Zdenko Šabjan, Marko Pavić, Darko Špoljarić, Josip Rakmić, Darko Varžić, Ivan Vrbanac, Božidar Koričić, Slavko Fatušić, Antun Dvoržak, Ivan Brenc, Dražen Zanoški, Velimir Rupčić, Stjepan Lang, Josip Harangozo i Željko Švajhofer). Prema odluci stručnog ocjenjivačkog suda (Mato Jerkić i Zdenko Glasovac) pobjednik ovogodišnje „Čiklijade“ je član našeg Kluba DRAŽEN ZANOŠKI, drugoplasirani je DARKO ŠPOLJARIĆ, dok je treće mjesto zauzeo BOŽIDAR KORIČIĆ. Osim ovog, sada već tradicionalnog natjecanja, održano je i natjecanje u veslanju u kanuima. Pobjednik ovog natjecanja je ZDENKO ŠABJAN, drugoplasirani je DARKO ŠPOLJARIĆ, a treće mjesto osvojio je VELIMIR RUPČIĆ. Čestitamo našem Draženu na osvojenoj zlatnoj medalji!


Lavaredo Ultra Trail 06.08.2014

SlikaNaš slovenski član Miran Goričanec sudjelovao je 27.06.2014. na jednoj od najtežih trail utrka u Europi. U talijanskoj Cortini d'Ampezzo održan je osmi po redu Lavaredo Ultra Trail 2014, na kojem je nastupilo 600tinjak trkača iz gotovo cijelog svijeta. Ovo je utrka koja uz najpoznatiji Ultra Trail du Mont Blanc te naš Velebitski Ultra Trail predstavlja sam vrh trail utrka u Europi. O zahtjevnosti staze dovoljno govori podatak o ukupno 6.000 metara ukupne visinske razlike koju su natjecatelji morali savladati. Neki od vrhova preko kojih se utrka odvijala bili su viši od 2.500 metara! Stazu dugačku 119 kilometara naš Miran pretrčao je za 23 sata i 40 minuta te zauzeo 336. mjesto u konkurenciji od 596 natjecatelja. Čestititamo našem Miranu!


PRIJAVA ZA ALJMAŠ 2014 24.07.2014

KPS Baraber Extreme Team 15.08.2014. godine 7 puta za redom organizira hodočašće/regatu kanuima od Belišće do Aljmaša povodom blagdana Velike Gospe. Broj osoba koji mogu sudjelovat na regati je ograničen na 40. Prijave će biti moguće na stranici kluba od 28.08.2014. i traju do 08.08.2014. godine. Kotizacija iznosi 30 kn za članove kluba, svi ostali plaćaju 60 kn, a u nju su uključeni ručak, te osvježavajuće piće, najam kanua i pripadajuće opreme, prijevoz bicikala, te osiguranje HGSS-a.

PRIJAVA ZA ALJMAŠ NA: ZATVORENA

*KLUB NE OSIGURAVA PRIJEVOZ OSOBA IZ ALJMAŠA*, svi koji se ne vraćaju biciklima prijevoz osiguravaju sami, povratak je isključivo sa biciklima!!

Slika

Par obavijesti o skorašnjoj regati Belišće – Aljmaš 2014.


Više
Borovik 2014 30.06.2014

U subotu, 14. lipnja 2014. na jezeru Borovik u blizini Đakova, održan je prvi Amaterski Triatlon - Borovik 2014. Isprva zamišljeno kao natjecanje članova planinarskog društva Đakovo, natjecanje je privuklo velik broj učesnika iz svih većih slavonskih gradova. Bio je ovo supersprint kros triatlon, plivanje 400 m, MTB 21 km i trčanja 5 km. S obzirom na amaterski karakter natjecanja i raspoloživ teren - jezero Borovik, prilagođene su i dužine dionica. Jezero Borovik, čiji je potencijal inače nedovoljno iskorišten, pokazalo se kao idealna destinacija za ovakav tip natjecanja. Kapacitet je dovoljan za veći broj natjecatelja i gledatelja. Prijavilo se 84 natjecatelja što je organizatora ugodno iznenadilo. Unatoč početno lošem vremenu, kiši koja je padala cijelu prethodnu noć i gotovo do samog starta, natjecatelji su se odazvali u velikom broju.
 Kiša je također odredila i tempo utrke, biciklistička dionica se pokazala puno težom na raskvašenoj i blatnoj stazi, ali je temperatura zraka i vode bila idealna. Plivačka etapa je odrađena u dobrom prolaznom vremenu, a trkački dio je pokazao da su svi imali još dovoljno snage za dovršiti utrku. Bodreni navijanjem i aplauzom velikog broja gledatelja svi natjecatelji koji su završili utrku pokazali su zadovoljstvo i terenom i organizacijom utrke. Početni broj prijavljenih je bio 84, od kojih se na startu prijavilo 74, a natjecanje je završilo 72 natjecatelja. Od članova Kluba pustolovnih sportova Baraber extreme team Belišće nastupili su Darko Đakovac u muškoj i Darija Galinec u ženskoj konkurenciji. Darko je utrku završio na 17. mjestu u konkurenciji od 65 natjecatelja, dok je Darija utrku završila kao četvrta u konkurenciji od devet natjecateljica. Nažalost, brončana medalja promakla joj je za sitnih 5 minuta. Čestitamo članovima našeg kluba!


Velebitski treking 28.06.2014

SlikaDvadesetčetvero članova Kluba pustolovnih sportova Baraber extreme team Belišće sudjelovalo je proteklog vikenda na najvećem trekerskom okupljanju u Hrvatskoj, ujedno i 6. kolu hrvatske treking lige - Velebitskom trekingu. Popularni Velebit Ultra Trail ove je godine okupio petstotinjak natjecatelja iz četrnaest zemalja svijeta! Baraberima je ovo zasigurno jedna od najdražih treking utrka, o čemu govori i broj članova kluba koji se protekli vikend zaputio prema Starigradu-Paklenici. Pripreme za ovu utrku kod nekih članova traju i po nekoliko mjeseci, pa se Barabere tokom zimskih i proljetnih mjeseci nerijetko moglo susresti na padinama Krndije i Papuka, ili na obližnjem Aršanju u susjednoj Mađarskoj. Koliko god su navedene planine atraktivne i pogodne za lakše treninge, ipak se ne mogu usporediti s našom najvećom i najpopularnijom planinom


Više
Combat Race 2014 28.06.2014

SlikaBaraberi su 14.06.2014. sudjelovali na zanimljivoj pustolovnoj utrci u Šećerani pored Belog Manastira - "Combat Race 2014.". Radi se o jedinstvenom događaju na ovom području - utrci s raznim preprekama: preskakanje zida, provlačenje kroz tunele, preskakanje preko vatre, trčanje kroz automobilske gume, uspinjanje po užetu, labirint, blato, itd. Sama utrka bila je podijeljena u dvije težinske kategorije: Warrior (12 km) i Recruit (6 km), a Baraberi su nastupili u obje kategorije i po običaju ostvarili izvrsne rezultate! Čak štoviše, osvojena je i medalja i to ona zlatnog sjaja! Zoran Andračić nastupio je u Warrior kategoriji, stazu prošao za sat i 14 minuta i time osvojio prvo mjesto u konkurenciji od 13 natjecatelja. U Recruit kategoriji nastupio je Damir Kligl i osvojio 6. mjesto u kategoriji od 23 natjecatelja. Osim ove dvije kategorije, održano je i natjecanje timova. Baraberi su nastupili u dva tima: Baraber Extreme Team (Velimir Rupčić, Vedrana Kopić, Petar Huis, Filip lončarić) i Baraber Extreme Team 30+ (Vjenceslav Mužević, Marko Pavić, Marika Marić, Dario Novoselić), te osvojili 4. i 7. mjesto u konkurenciji od 18 timova! Čestitamo na uspjehu!


Pohorski treking 02.06.2014

SlikaU subotu, 24.05.2014., na slovenskom je Pohorju održano četvrto kolo slovenske treking lige - Pohorski treking, na kojem je nastupilo četvero članova našeg Kluba. U zadnje vrijeme smo već i navikli na izvanredne rezultate naših članova, pa tako ni ovaj vikend nije ostao uskraćen za medalju i to ni manje ni više nego onu zlatnog sjaja! U najtežoj (Ultra) kategoriji dugačkoj 42 kilometra, u ženskoj konkurenciji nastupile su Neža Jurjavčić, Lola Novakovič i Anka Čizman. Neža je stazu pretrčala za nešto malo manje od šest sati i pri tome boje svog kluba ponosno okitila zlatnom medaljom! Lola i Anka utrku su završile u regularnom vremenu kao 6. i 8. natjecateljica. U muškoj konkurenciji istoimene kategorije nastupio je naš Miran Goričanec, utrku također završio za manje od šest sati, te na cilj došao kao deveti u konkurenciji od 17 natjecatelja. Čestitamo našim Slovencima na izvrsnim rezultatima i radujemo se skorom druženju na jednom i jedinom - Velebitskom trekingu!


Perpetuum Lošinj Adventure Challenge 29.05.2014

Slika17.05.2014. na otoku Lošinju održano je drugo kolo hrvatske pustolovne lige - Perpetuum Lošinj Adventure Challenge (PLAC) 2014. Barabere je na ovoj utrci predstavljao tim "Baraber ET" u sastavu Siniša Jonjić i Zoran Andračić. Utrka je bila podijeljena u tri težinske kategorije, a Baraberi su nastupili naravno u onoj najtežoj, dugačkoj 85 kilometara. Kao ni prijašnjih godina, staza nije bila ni malo lagana te se sastojala od nekoliko disciplina: 25 kilometara trekinga, 25 kilometara brdskog biciklizma, 10 kilometara orijentacijskog trčanja, 10 kilometara orijentacijskog bicikliranja te 15 kilometara veslanja. Limit za ovu kategoriju bio ne 12 sati, a sam podatak da su ju Baraberi odradili za 11 i pol sati dovoljno govori o zahtjevanosti staze. U konkurenciji od 14 timova Baraberi su osvojili šesto mjesto. Ono što nas kao članove Kluba pustolovnih sportova Baraber Extreme Team najviše veseli jest činjenica da su Siniša i Zoran nakon dva održana kola Pustolovne lige trenutno vodeći tim! Čestitamo im i želimo im puno uspjeha u daljnjim natjecanjima!


Grobnik Trekking 2014 16.05.2014

SlikaDok su proteklog vikenda "autohtoni" Baraberi trčali po Zagorju, slovenska baraberska "podružnica" boje svog kluba branila je na grobničkom polju! U riječkom zaleđu, 10.05.2014. održan je Grobnik Trekking 2014., na kojem je nastupilo četvero članova našeg kluba. Ionako uspješan trekerski vikend (Sandra Dvoržak na Krapina Treku osvojila brončanu medalju!) Baraberi su obogatili s još tri medalje!! Neža Jurjavčić je u Ultra kategoriji osvojila brončanu medalju, završivši utrku za sedam i pol sati. U muškoj Ultra kategoriji nastupio je naš Miran Goričanec, te utrku završio kao deveti. U Sportskoj kategorji nastupile su dvije Baraberke: Anka Čizman i Lola Novaković. Utrku su završile s identičnim vremenom (6h i 26m) te osvojile visoko drugo mjesto! Nažalost, zlato im je izmaklo za "sitnih" 6 minuta. Čestitamo našim Slovencima!


Krapina trek 15.05.2014

SlikaČetvero članova Kluba pustolovnih sportova Baraber extreme team iz Belišća sudjelovalo je 10. 5. 2014. na prvom Krapina trek-u Zagorje 2014. Radi se o prvoj treking utrci na obroncima Ivanščice, u organizaciji Sportsko-rekreativne udruge Zagorje. Iako utrka nije uvrštena u hrvatsku treking ligu, i samim time se ne boduje, za prvi put utrka je okupila solidan broj natjecatelja - njih osamdesetak. Baraberi su tom prilikom nastupili u Planinarskoj kategoriji i kao i obično postigli izvanredne rezultate. Čak štoviše - osvojena je i jedna medalja! Sandra Dvoržak osvojila je brončanu medalju pretrčavši stazu dugačku 22 kilometra za šest sati. U muškoj konkurenciji istoimene kategorije nastupili su Angel Milišić-Zečević, Josip Đakovac i Marko Pavić, te osvojili 13., 14. i 16. mjesto u konkurenciji od dvadeset natjecatelja.


Wings for Life World Run 14.05.2014

SlikaWings for Life World Run je prva utrka koja se u čitavom svijetu odvija u isto vrijeme. To znači da je 4. svibnja 2014. godine u 12:00 h po srednjeeuropskom vremenu tisuće trkača na 34 staza diljem svijeta istovremeno krenulo sa starta. Utrka je bila humanitarnog karaktera, što znači da je sav novac prikupljen u okviru projekta doniran zakladi Wings for Life koja financira istraživanja čiji je cilj pronaći lijek za ozljede leđne moždine. Ova je utrka ujedinila sportaše i rekreativce iz čitavoga svijeta koji su zajedno trčali za one koji to ne mogu! U Hrvatskoj je ova utrka organizirana u Zadru. Na utrci su mogli sudjelovati svi koji žele - od onih koji se nikada ranije nisu natjecali, preko rekreativaca koji povremeno sudjeluju na utrkama do profesionalnih sportaša. Jedinstveni format utrke Wings For Life World Run dosad nije viđen niti u jednoj sportskoj disciplini. Staza je biti jasno utvrđena, no ne i udaljenost koju treba pretrčati, jer je za razliku od uobičajenih utrka na kojima natjecatelji trče prema cilju, ovdje ciljna linija dostiže njih! Drugim riječima, trkači znaju gdje je start, ali ne znaju gdje im je cilj. Sistem izgleda ovako: pola sata nakon službenog početka utrke sa starta na svim stazama istovremeno za natjecateljima kreću službena vozila presretači. Njihovo će se kretanje ubrzavati prema strogo utvrđenom rasporedu na svim stazama istovremeno. Kad presretač pretekne trkača za njega je utrka završena pa treba uhvatiti vozilo kojim će se vratiti na start i proslaviti.

I Klub pustolovnih sportova Baraber extreme team Belišće na ovoj je utrci imao svog predstavnika. U konkurenciji svih trkača širom svijeta (njih preko 35 tisuća!), Damir Kligl pretrčao je 23,2 km i utrku završio na 4.959. mjestu. Znajući da na ovakvim utrkama rezultat nije imperativ, Damir se kući vratio prepun pozitivne energije i lijepog iskustva, svjestan da je svakim svojim korakom pomogao humanitarnom cilju ove utrke.


Video BAR 2014 06.05.2014

Malo videa sa BAR-a 2014. Majstor Davorin Šindler

 


Održana pustolovna utrka BAR 2014 04.05.2014

SlikaU Belišću 3. svibnja 2014. godine održana je peta po redu pustolovna utrka BAR 2014. (Baraber Adventure Race) koju je organizirao Klub pustolovnih sportova Baraber Extreme Team.

Natjecanje je otvorio zamjenik gradonačelnik grada Belišća Domagoj Varžić te poželio svim sudionicima puno sreće u natjecanju.

Sudionici ove utrke, njih 44 bilo je raspoređeno u dvije kategorije: ULTRA 80 km i LIGHT 40 km. Najavljena treća kategorija (JUNIORI 20 km) nije se natjecala budući da je bio prijavljen samo jedan tim.

Kategorije su sadržavale slijedeće discipline: orjentacijsko trčanje, cross country mountain bike, veslanje, spuštanje užetom, plivanje te savladavanje prepreka iznenađenja.

U ULTRA kategoriji prvo mjesto osvojio je tim PERPETUM BARACIA (Igor Dorotić & Ivan Penavić), drugo mjesto zauzeo je BARABER TEAM (Siniša Jonjić & Zoran Andračić) dok je treće mjesto pripalo HGSS-u Osijek (Slobodan Soldo & Damir Šošić).

U LIGHT kategoriji prvo mjesto osvojio je BARABER TEAM 4 (Josip Mlakar & Velimir Rupčić), drugo mjesto osvojili su KUMOVI (Josip Đakovac & Matija Stanković) dok je treće mjesto zauzeo PERPETUM DAR MAR (Davorin Šindler & Ivana Jergović).

U LIGHT MIX kategoriji gdje su sudjelovali natjecatelji oba spola prvo mjesto osvojio je PERPETUM DAR MAR (Davorin Šindler & Ivana Jergović), drugo mjesto ŠKOLOVANI BARABERI (Vedrana Kopić & Petar Huis), a treće mjesto MARATON tim (Dorina Crnčan & Siniša Crnčan).

Rezultate utrke možete vidjeti na linku: BAR > Rezultati 2014 a  možete i skinuti kompletne rezultate u PDF fornatu ili EXCEL-u pa kom se što više sviđa.

 


powered by Belkatalog CMS - J. K. "Ga?o"