PRIJAVA ZA ALJMAŠ 2014 24.07.2014

KPS Baraber Extreme Team 15.08.2014. godine 7 puta za redom organizira hodočašće/regatu kanuima od Belišće do Aljmaša povodom blagdana Velike Gospe. Broj osoba koji mogu sudjelovat na regati je ograničen na 40. Prijave će biti moguće na stranici kluba od 28.08.2014. i traju do 08.08.2014. godine. Kotizacija iznosi 30 kn za članove kluba, svi ostali plaćaju 60 kn, a u nju su uključeni ručak, te osvježavajuće piće, najam kanua i pripadajuće opreme, prijevoz bicikala, te osiguranje HGSS-a.

PRIJAVA ZA ALJMAŠ NA: ZATVORENA

*KLUB NE OSIGURAVA PRIJEVOZ OSOBA IZ ALJMAŠA*, svi koji se ne vraćaju biciklima prijevoz osiguravaju sami, povratak je isključivo sa biciklima!!

Slika

Par obavijesti o skorašnjoj regati Belišće – Aljmaš 2014.


Više
Borovik 2014 30.06.2014

U subotu, 14. lipnja 2014. na jezeru Borovik u blizini Đakova, održan je prvi Amaterski Triatlon - Borovik 2014. Isprva zamišljeno kao natjecanje članova planinarskog društva Đakovo, natjecanje je privuklo velik broj učesnika iz svih većih slavonskih gradova. Bio je ovo supersprint kros triatlon, plivanje 400 m, MTB 21 km i trčanja 5 km. S obzirom na amaterski karakter natjecanja i raspoloživ teren - jezero Borovik, prilagođene su i dužine dionica. Jezero Borovik, čiji je potencijal inače nedovoljno iskorišten, pokazalo se kao idealna destinacija za ovakav tip natjecanja. Kapacitet je dovoljan za veći broj natjecatelja i gledatelja. Prijavilo se 84 natjecatelja što je organizatora ugodno iznenadilo. Unatoč početno lošem vremenu, kiši koja je padala cijelu prethodnu noć i gotovo do samog starta, natjecatelji su se odazvali u velikom broju.
 Kiša je također odredila i tempo utrke, biciklistička dionica se pokazala puno težom na raskvašenoj i blatnoj stazi, ali je temperatura zraka i vode bila idealna. Plivačka etapa je odrađena u dobrom prolaznom vremenu, a trkački dio je pokazao da su svi imali još dovoljno snage za dovršiti utrku. Bodreni navijanjem i aplauzom velikog broja gledatelja svi natjecatelji koji su završili utrku pokazali su zadovoljstvo i terenom i organizacijom utrke. Početni broj prijavljenih je bio 84, od kojih se na startu prijavilo 74, a natjecanje je završilo 72 natjecatelja. Od članova Kluba pustolovnih sportova Baraber extreme team Belišće nastupili su Darko Đakovac u muškoj i Darija Galinec u ženskoj konkurenciji. Darko je utrku završio na 17. mjestu u konkurenciji od 65 natjecatelja, dok je Darija utrku završila kao četvrta u konkurenciji od devet natjecateljica. Nažalost, brončana medalja promakla joj je za sitnih 5 minuta. Čestitamo članovima našeg kluba!


Velebitski treking 28.06.2014

SlikaDvadesetčetvero članova Kluba pustolovnih sportova Baraber extreme team Belišće sudjelovalo je proteklog vikenda na najvećem trekerskom okupljanju u Hrvatskoj, ujedno i 6. kolu hrvatske treking lige - Velebitskom trekingu. Popularni Velebit Ultra Trail ove je godine okupio petstotinjak natjecatelja iz četrnaest zemalja svijeta! Baraberima je ovo zasigurno jedna od najdražih treking utrka, o čemu govori i broj članova kluba koji se protekli vikend zaputio prema Starigradu-Paklenici. Pripreme za ovu utrku kod nekih članova traju i po nekoliko mjeseci, pa se Barabere tokom zimskih i proljetnih mjeseci nerijetko moglo susresti na padinama Krndije i Papuka, ili na obližnjem Aršanju u susjednoj Mađarskoj. Koliko god su navedene planine atraktivne i pogodne za lakše treninge, ipak se ne mogu usporediti s našom najvećom i najpopularnijom planinom


Više
Combat Race 2014 28.06.2014

SlikaBaraberi su 14.06.2014. sudjelovali na zanimljivoj pustolovnoj utrci u Šećerani pored Belog Manastira - "Combat Race 2014.". Radi se o jedinstvenom događaju na ovom području - utrci s raznim preprekama: preskakanje zida, provlačenje kroz tunele, preskakanje preko vatre, trčanje kroz automobilske gume, uspinjanje po užetu, labirint, blato, itd. Sama utrka bila je podijeljena u dvije težinske kategorije: Warrior (12 km) i Recruit (6 km), a Baraberi su nastupili u obje kategorije i po običaju ostvarili izvrsne rezultate! Čak štoviše, osvojena je i medalja i to ona zlatnog sjaja! Zoran Andračić nastupio je u Warrior kategoriji, stazu prošao za sat i 14 minuta i time osvojio prvo mjesto u konkurenciji od 13 natjecatelja. U Recruit kategoriji nastupio je Damir Kligl i osvojio 6. mjesto u kategoriji od 23 natjecatelja. Osim ove dvije kategorije, održano je i natjecanje timova. Baraberi su nastupili u dva tima: Baraber Extreme Team (Velimir Rupčić, Vedrana Kopić, Petar Huis, Filip lončarić) i Baraber Extreme Team 30+ (Vjenceslav Mužević, Marko Pavić, Marika Marić, Dario Novoselić), te osvojili 4. i 7. mjesto u konkurenciji od 18 timova! Čestitamo na uspjehu!


Pohorski treking 02.06.2014

SlikaU subotu, 24.05.2014., na slovenskom je Pohorju održano četvrto kolo slovenske treking lige - Pohorski treking, na kojem je nastupilo četvero članova našeg Kluba. U zadnje vrijeme smo već i navikli na izvanredne rezultate naših članova, pa tako ni ovaj vikend nije ostao uskraćen za medalju i to ni manje ni više nego onu zlatnog sjaja! U najtežoj (Ultra) kategoriji dugačkoj 42 kilometra, u ženskoj konkurenciji nastupile su Neža Jurjavčić, Lola Novakovič i Anka Čizman. Neža je stazu pretrčala za nešto malo manje od šest sati i pri tome boje svog kluba ponosno okitila zlatnom medaljom! Lola i Anka utrku su završile u regularnom vremenu kao 6. i 8. natjecateljica. U muškoj konkurenciji istoimene kategorije nastupio je naš Miran Goričanec, utrku također završio za manje od šest sati, te na cilj došao kao deveti u konkurenciji od 17 natjecatelja. Čestitamo našim Slovencima na izvrsnim rezultatima i radujemo se skorom druženju na jednom i jedinom - Velebitskom trekingu!


Perpetuum Lošinj Adventure Challenge 29.05.2014

Slika17.05.2014. na otoku Lošinju održano je drugo kolo hrvatske pustolovne lige - Perpetuum Lošinj Adventure Challenge (PLAC) 2014. Barabere je na ovoj utrci predstavljao tim "Baraber ET" u sastavu Siniša Jonjić i Zoran Andračić. Utrka je bila podijeljena u tri težinske kategorije, a Baraberi su nastupili naravno u onoj najtežoj, dugačkoj 85 kilometara. Kao ni prijašnjih godina, staza nije bila ni malo lagana te se sastojala od nekoliko disciplina: 25 kilometara trekinga, 25 kilometara brdskog biciklizma, 10 kilometara orijentacijskog trčanja, 10 kilometara orijentacijskog bicikliranja te 15 kilometara veslanja. Limit za ovu kategoriju bio ne 12 sati, a sam podatak da su ju Baraberi odradili za 11 i pol sati dovoljno govori o zahtjevanosti staze. U konkurenciji od 14 timova Baraberi su osvojili šesto mjesto. Ono što nas kao članove Kluba pustolovnih sportova Baraber Extreme Team najviše veseli jest činjenica da su Siniša i Zoran nakon dva održana kola Pustolovne lige trenutno vodeći tim! Čestitamo im i želimo im puno uspjeha u daljnjim natjecanjima!


Grobnik Trekking 2014 16.05.2014

SlikaDok su proteklog vikenda "autohtoni" Baraberi trčali po Zagorju, slovenska baraberska "podružnica" boje svog kluba branila je na grobničkom polju! U riječkom zaleđu, 10.05.2014. održan je Grobnik Trekking 2014., na kojem je nastupilo četvero članova našeg kluba. Ionako uspješan trekerski vikend (Sandra Dvoržak na Krapina Treku osvojila brončanu medalju!) Baraberi su obogatili s još tri medalje!! Neža Jurjavčić je u Ultra kategoriji osvojila brončanu medalju, završivši utrku za sedam i pol sati. U muškoj Ultra kategoriji nastupio je naš Miran Goričanec, te utrku završio kao deveti. U Sportskoj kategorji nastupile su dvije Baraberke: Anka Čizman i Lola Novaković. Utrku su završile s identičnim vremenom (6h i 26m) te osvojile visoko drugo mjesto! Nažalost, zlato im je izmaklo za "sitnih" 6 minuta. Čestitamo našim Slovencima!


Krapina trek 15.05.2014

SlikaČetvero članova Kluba pustolovnih sportova Baraber extreme team iz Belišća sudjelovalo je 10. 5. 2014. na prvom Krapina trek-u Zagorje 2014. Radi se o prvoj treking utrci na obroncima Ivanščice, u organizaciji Sportsko-rekreativne udruge Zagorje. Iako utrka nije uvrštena u hrvatsku treking ligu, i samim time se ne boduje, za prvi put utrka je okupila solidan broj natjecatelja - njih osamdesetak. Baraberi su tom prilikom nastupili u Planinarskoj kategoriji i kao i obično postigli izvanredne rezultate. Čak štoviše - osvojena je i jedna medalja! Sandra Dvoržak osvojila je brončanu medalju pretrčavši stazu dugačku 22 kilometra za šest sati. U muškoj konkurenciji istoimene kategorije nastupili su Angel Milišić-Zečević, Josip Đakovac i Marko Pavić, te osvojili 13., 14. i 16. mjesto u konkurenciji od dvadeset natjecatelja.


Wings for Life World Run 14.05.2014

SlikaWings for Life World Run je prva utrka koja se u čitavom svijetu odvija u isto vrijeme. To znači da je 4. svibnja 2014. godine u 12:00 h po srednjeeuropskom vremenu tisuće trkača na 34 staza diljem svijeta istovremeno krenulo sa starta. Utrka je bila humanitarnog karaktera, što znači da je sav novac prikupljen u okviru projekta doniran zakladi Wings for Life koja financira istraživanja čiji je cilj pronaći lijek za ozljede leđne moždine. Ova je utrka ujedinila sportaše i rekreativce iz čitavoga svijeta koji su zajedno trčali za one koji to ne mogu! U Hrvatskoj je ova utrka organizirana u Zadru. Na utrci su mogli sudjelovati svi koji žele - od onih koji se nikada ranije nisu natjecali, preko rekreativaca koji povremeno sudjeluju na utrkama do profesionalnih sportaša. Jedinstveni format utrke Wings For Life World Run dosad nije viđen niti u jednoj sportskoj disciplini. Staza je biti jasno utvrđena, no ne i udaljenost koju treba pretrčati, jer je za razliku od uobičajenih utrka na kojima natjecatelji trče prema cilju, ovdje ciljna linija dostiže njih! Drugim riječima, trkači znaju gdje je start, ali ne znaju gdje im je cilj. Sistem izgleda ovako: pola sata nakon službenog početka utrke sa starta na svim stazama istovremeno za natjecateljima kreću službena vozila presretači. Njihovo će se kretanje ubrzavati prema strogo utvrđenom rasporedu na svim stazama istovremeno. Kad presretač pretekne trkača za njega je utrka završena pa treba uhvatiti vozilo kojim će se vratiti na start i proslaviti.

I Klub pustolovnih sportova Baraber extreme team Belišće na ovoj je utrci imao svog predstavnika. U konkurenciji svih trkača širom svijeta (njih preko 35 tisuća!), Damir Kligl pretrčao je 23,2 km i utrku završio na 4.959. mjestu. Znajući da na ovakvim utrkama rezultat nije imperativ, Damir se kući vratio prepun pozitivne energije i lijepog iskustva, svjestan da je svakim svojim korakom pomogao humanitarnom cilju ove utrke.


Video BAR 2014 06.05.2014

Malo videa sa BAR-a 2014. Majstor Davorin Šindler

 


Održana pustolovna utrka BAR 2014 04.05.2014

SlikaU Belišću 3. svibnja 2014. godine održana je peta po redu pustolovna utrka BAR 2014. (Baraber Adventure Race) koju je organizirao Klub pustolovnih sportova Baraber Extreme Team.

Natjecanje je otvorio zamjenik gradonačelnik grada Belišća Domagoj Varžić te poželio svim sudionicima puno sreće u natjecanju.

Sudionici ove utrke, njih 44 bilo je raspoređeno u dvije kategorije: ULTRA 80 km i LIGHT 40 km. Najavljena treća kategorija (JUNIORI 20 km) nije se natjecala budući da je bio prijavljen samo jedan tim.

Kategorije su sadržavale slijedeće discipline: orjentacijsko trčanje, cross country mountain bike, veslanje, spuštanje užetom, plivanje te savladavanje prepreka iznenađenja.

U ULTRA kategoriji prvo mjesto osvojio je tim PERPETUM BARACIA (Igor Dorotić & Ivan Penavić), drugo mjesto zauzeo je BARABER TEAM (Siniša Jonjić & Zoran Andračić) dok je treće mjesto pripalo HGSS-u Osijek (Slobodan Soldo & Damir Šošić).

U LIGHT kategoriji prvo mjesto osvojio je BARABER TEAM 4 (Josip Mlakar & Velimir Rupčić), drugo mjesto osvojili su KUMOVI (Josip Đakovac & Matija Stanković) dok je treće mjesto zauzeo PERPETUM DAR MAR (Davorin Šindler & Ivana Jergović).

U LIGHT MIX kategoriji gdje su sudjelovali natjecatelji oba spola prvo mjesto osvojio je PERPETUM DAR MAR (Davorin Šindler & Ivana Jergović), drugo mjesto ŠKOLOVANI BARABERI (Vedrana Kopić & Petar Huis), a treće mjesto MARATON tim (Dorina Crnčan & Siniša Crnčan).

Rezultate utrke možete vidjeti na linku: BAR > Rezultati 2014 a  možete i skinuti kompletne rezultate u PDF fornatu ili EXCEL-u pa kom se što više sviđa.

 


Info BAR 2014 30.04.2014

Pozdrav pustolovci!!!

Evo par informacija vezanih za utrku:

2.5.2014. RESTORAN FONTANA (nalazi se u centru Belišća)
- prijave od 18,00 – 21,00 sati ili po dolasku u Belišće
- 18,00 – 20,00 sati, svi koji dovoze svoje čamce po prijavi predaju ih u „KAJAK KLUBU“ i dužni su na iste zalijepiti naljepnice koje dobiju na prijavama, te mogućnost isprobavanja veslanja
- 21,00 briefing i „slavonska večera“ uz briefing

3.5.2014. RESTORAN FONTANA
- 07,00 – 08,30 sati prijave i predaja bicikala obje kategorije ( s polijepljenim naljepnicama)
- 09,00 sati govor gradonačelnika gosp. Dinka Burić i otvaranje utrke
- 09,15 sati polazak/prijevoz „ULTRA“ kategorije na mjesto predviđeno za START utrke
- 09,30 sati predviđen start „ULTRA“ kategorije
- 10,00 sati predviđen start „LIGHT“ kategorije
- 20,00 podjela nagrada i fešta

KARTE:
- karte će biti M 1:25000
- karte će se dobivati segment po segment

DISCIPLINE ULTRA LIGHT
 - veslanje 20 km 12 km
 - MTB    45 km 22 km
 - treking  17 km 8 km
 - gradska orijentacija   1 km 2 km
 - absajl *   30 m 30 m
 - penjanje na umjetnu stijenu 8 m 8 m
 - gađanje lukom i strijelom    

* ukoliko se netko iz tima ne spusti kazna 10 minuta

OBAVEZNA TIMSKA OPREMA:
- kompas
- mobitel
- prva pomoć
- astrofolija
- čeona svjetiljka
- pojas za ABSAJL – ( „LIGHT“ kategorija - dovoljan je jedan)

INDIVIDUALNA OPREMA:
- ruksak
- camelbag za vodu
- vodootpornu zaštitu za kartu, poželjno je imati držač karte za bicikl
- zaštitna kaciga ( nosi se tokom cijele utrke, osim trekinga)
- kajak, vesla i prsluci (osigurava organizator)
- bicikl (savjetujemo brdske bicikle, jer se vozi većinom po makadamima i šumskim putevima)
- stražnje treptajuće svjetlo
Natjecatelji moraju imati svu propisanu opremu. Ukoliko na startu/cilju ili u bilo kojem dijelu utrke, organizator utvrdi da tim ili pojedinac u timu nema ili ne nosi propisanu obaveznu opremu, tim će biti diskvalificiran.

Za sve ostale informacije obratiti se na mob: 098/635-193, ANGEL

L.P. i vidimo se u petak!!!


Aktivnosti u 2014 30.04.2014

Slika
Petero članova Kluba pustolovnih sportova Baraber Extreme team iz Belišća sudjelovalo je 11. i 12. travnja na jednoj od najtežih "trail" utrka u Hrvatskoj - "100 milja Istre". Trail utrke relativno su novija pojava u Hrvatskoj, a podrazumijevaju trčanje po planinskim, unaprijed definiranim markiranim stazama.

Natjecatelji pri tome moraju u što kraćem vremenu proći sve kontrolne točke predviđene utrkom. Trail je vrlo sličan trekingu, no za razliku od trekinga kod kojeg su kontrolne točke postavljene na često poprilično nepristupačnim terenima i kod kod kojeg je potrebno izvrsno znanje iz područja orijentacije u prirodi, kontrolne točke i staze kod traila unaprijed su definirane, i uglavnom se drže markiranih (označenih) puteva, planinarskih staza, makadama i sl. Ova je utrka bila podijeljena u tri dužinske kategorije, a kako i samo ime utrke govori, najduža i najteža kategorija bila je dugačka 100 milja, tj. 166,6 kilometara. Utrka je startala u Labinu i završila u Umagu, pri tome prolazeći predjelima Kvarnera (Rabac-Lovran-Učka) i središnje Istre (Buzet-Hum-Motovun-Grožnjan-Buje).

SlikaKako su Baraberi poznati po svojim ekstremnim sposobnostima, čak trojica članova Kluba natjecala su se upravo u najtežoj kategoriji. Već sam podatak da su živi i zdravi završili utrku u regularnom vremenu govori o tome koliko su fizički i psihički spremni ušli u samu utrku, te koliko je mjeseci prethodnih priprema na Papuku i Krndiji prethodilo ovom hrabrom pothvatu. Damir Kligl, Goran Mrkić i Miroslav Pendić završili su utrku na 63., 88. i 89. mjestu, u konkurenciji od 170 natjecatelja. Pobjednik ove međunarodne utrke (utrci su prisustvovali natjecatelji iz čak 23 zemlje!) je amerkianac Jay Aldous, koji je stazu dugački 166,6 km pretrčao za nešto malo više od 20 sati. U drugoj težinskoj kategoriji, koja je bila dugačka "samo" 105 kilometara natjecali su se članovi Kluba Miran Goričanec i Neža Jurjavčić, te pri tome u cilj ušli kao 51. i 52. natjecatelj u konkurenciji od 165 natjecatelja.


Više
Produžene prijave 26.04.2014

Prijave za BAR 2014. su produžene do nedjelje u 18,00 sati.

Zbog slabog odaziva u "JUNIOR" kategoriji istu ukidamo, te OK SOVA tim prebacujemo u "LIGHT" kategoriju.

Nakon nedjelje više se neće moći prijaviti na utrku. Ostale informacije o utrci moći ćete vidjeti od ponedjeljka!!!


Baraberi nastavljaju s aktivnostima 03.04.2014

SlikaDesetak je članova Kluba sudjelovalo na otvorenom europskom kupu u orijentacijskom trčanju, koje se 22. i 23.03. održalo u Našicama.

Iako je ovo sport koji je na našem području još uvijek slabije razvijen, te se tokom godine organizira tek manji broj utrka, Baraberi su pokazali da su izvrsni u orijentaciji u prirodi. U kategoriji M21E Angel Milišić-Zečević osvojio je 15. mjesto u konkurenciji od 21 natjecatelja, dok su u kategoriji M21B Zoran Andračić i Marko Pavić osvojili 10. i 12. mjesto, također u konkurenciji od 21 natjecatelja.

U kategoriji OPEN L Petar Huis i Igor Lacković osvojili su 4. i 7. mjesto u konkurenciji od 14 natjecatelja. Ostali članovi Kluba nažalost nisu uspjeli završiti utrku u regularnom vremenu.
Proteklog je vikenda, u subotu 29.03., održano treće kolo hrvatske Treking lige, i to u istarskom Boljunu.

Ovogodišnji Istratrek okupio je 400-tinjak trekera iz Hrvatske i inozemstva, a Baraberi su sudjelovali sa sedam članova. U Ultra kategoriji najbolji rezultat ostvario je Miran Goričanec, koji je stazu dugačku 40ak kilometara pretrčao za sedam sati i time osvojio 15. mjesto u konkurenciji od 27 natjecatelja.

U ženskoj Ultra kategoriji natjecala se Neža Jurjavčić i osvojila 5. mjesto u konkurenciji od 9 natjecateljica. Trojica Barabera završila su utrku u muškoj Light kategoriji (27 kilometara): Angel Milišić-Zečević, Igor Lacković i Anto Zlatunić, te osvojili 31., 73. i 135. mjesto u konkurenciji od 148. natjecatelja.

U ženskoj Light kategoriji nastupila je Nina Koceić i osvojila 48. mjesto u konkurenciji od 64 natjecateljice.

Proteklog je vikenda također održan i osječki polumaraton na kojem je nastupio naš Siniša Jonjić. Siniša je dionicu dugačku 21,1 km pretrčao za sat i 40 minuta te time osvojio 26. mjesto u konkurenciji od 77 natjecatelja.


powered by Belkatalog CMS - J. K. "Ga?o"