Surduk Trek 2015. 30.08.2015

Slika

Proteklog je vikenda, u subotu 29.08. održano četvrto izdanje popularnog Surduk Treka. Radi se o prvoj i jedinoj treking utrci na području Baranje. Rekordan broj natjecatelja startao je u subotnjim jutarnjim satima iz središta Popovca, dok je cilj bio kod svetišta Marije Lurdske, također u Popovcu. Utrci je prisustvovalo stotinjak natjecatelja iz zemlje i inozemstva. Bansko brdo pokazalo se idealnim terenom kako za trekere početnike tako i za iskusne profesionalce kojih ni ovih godina nije nedostajalo. Već sama činjenica da je organizator ove utrke Orijentacijski klub Sova iz Šećerane, dovoljno govori o tome da je staza bila izrazito zahtjevna u tehničko-orijentacijskom smislu. Naravno, i vrlo dobra fizička kondicija se očekuje u svakom pogledu, no orijentacija je na Surduk Treku ipak u prvom planu. Trkače i bicikliste ugostili su članovi triju baranjskih OPG-ova - Šarić, Dobrovac i Jakovljević, koji su ponudili okrjepu i predstavili svoj proizvodni asortiman. Na stazama, dugim od 11 do 70 kilometara, ovisno o vrsti utrke, natjecatelje su čekale brojne kontrolne točke ucrtane u topografskoj karti, na kojima su bili dužni ovjeriti svoj dolazak. Pronalazak kontrolne točke ovjeravao se s pomoću SI čipa. No, cilj organizatorima, ali i velikom broju sudionika, uopće nije bio postizanje vrhunskih rezultata, nego aktivno druženje i upoznavanje s krajolikom.
Baraberima je ovo već tradicionalno utrka koju posjećuju u vrlo velikom broju. 


Jaskanski vinski treking 2015. 23.08.2015

SlikaU organizaciji društva za sport i rekreaciju Jastreb Extreme iz Jastrebarskog, u subotu 22.08.2015. održan je popularni "Jaskanski vinski treking". Vinske ceste Jastrebarskog i okolice, te šumski putevi Plešivice, idealan su teren za održavanje treking utrke. Utrci je prisustvovalo tristotinjak natjecatelja iz zemlje i inozemstva. Kao i prijašnjih godina, utrka je organizirana u dvije težinske kategorije - Škropec (14 km) i Gemišt (27 km). Ove godine novost je i posebna kategorija - "Bike O-MTB", u kojoj su natjecatelji zadanu rutu morali savladati brdskim biciklom.


Više
7. Regata Belišće - Aljmaš 15.08.2015

SlikaBlagdan Velike Gospe tradicionalno se obilježava hodočašćem u neka od brojnih marijanskih svetišta diljem Lijepe naše. Članovi kluba pustolovnih sportova Baraber extreme team iz Belišća ovaj blagdan već tradicionalno obilježavaju organizacijom veslačko-biciklističke regate Belišće-Aljmaš. Uz članove Kluba, prema Aljmašu su ove godine zaveslali i ostali zainteresirani građani Belišća, tako da je regati ove godine prisustvovalo četrdesetak sudionika. Nimalo lak veslački zadatak od 57 dravskih i 2 dunavska kilometra sudionici su započeli u subotu, 15.08. u 7:30h na Dravi ispred belišćanskog Kajak-kluba. Uz nekoliko prigodnih riječi i blagoslov našeg fra Marina Matančića, startala je ovogodišnja, sedma poredu regata Belišće-Aljmaš.


Više
Sljemenski maraton 2015. 12.07.2015

Slika12.07.2015. održan je popularni, šesnaesti po redu Garmin Sljemenski maraton. Gotovo 500 trkača okupilo se ove godine na startu, podno sljemenskog TV odašiljača. Uz maraton u dužini od 42,2 km  održane su i utrke na 14 km i štafeta 3x14 km. Na utrci su nastupile i dvije naše članice: Martina Maloča i Nina Koceić, obje na utrci od 14 kilometara. Martina je stazu pretrčala za 1h35m43s i osvojila 47. mjesto, dok je Nina stazu pretrčala za 1h43m10s i osvojila 68. mjesto od ukupno 118 natjecateljica. Čestitamo!


Čiklijada 2015. 17.07.2015

Slika

U subotu, 18. srpnja 2015. godine s početkom u 10:00 sati na staroj Dravi Repnjak održana je deveta po redu „Čiklijada“, tradicionalno natjecanje u veslanju ribičkim čamcima čiklovima. Organizator je Turistička zajednica grada Belišća, a suorganizatori su Udruga športskih ribolovaca i Baraber extreme team. „Čiklijadu“ je otvorio zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić.

Od petnaest prijavljenih natjecatelja ( 6 Barabera Božidar Koričić, Zdenko Šabjan, Velimir Rupčić, Matej Jutriša, Vjenceslav Mužević, Dražen Zanoški) veslalo je u ribarskim čamcima – čiklovima. Prema odluci stručnog ocjenjivačkog suda pobjednik ovogodišnje „Čiklijade“ je član kluba DRAŽEN ZANOŠKI, drugoplasirani je FRANJO BARIĆ, dok je treće mjesto zauzeo član ZDENKO ŠABJAN.

Osim ovog, sada već tradicionalnog natjecanja, održano je i revijalno natjecanje u veslanju u kanuima dvosjedima. Pobjednici ovog natjecanja su članovi kluba DORA KUČERA I VJENCESLAV MUŽEVIĆ, drugoplasirani su DARKO ŠPOLJARIĆ I član ZDENKO ŠABJAN, a treće mjesto osvojili su JOSIP RAKMIĆ I član  VELIMIR RUPČIĆ.

Čestitamo!!!


Novosadski noćni maraton 26.06.2015

Slika27.06.2015. u Novom Sadu održan je 6. po redu noćni maraton. Ovakve utrke prava su rijetkost u Europi i svijetu. Proteklih godina u našoj regiji, maratonsko i rekreativno trčanje doživljavaju ekspanziju i to zahvaljujući masovnim medijima, internet forumima i sportsko-rekreativnim klubovima. Noćni maraton se samim time nametnuo kao potreba da se upravo i tim novim trkačima omogući učestvovanje u nečemu nesvakidašnjem. Rodila se atraktivna i potpuno originalna ideja za ove prostore, organizacija najizazovnije od svih atletskih utrka – maratona/polumaratona i to noću! Noćni maraton je svojim postojanjem, to je sasvim sigurno, ucrtao Novi Sad  na maratonsku kartu svijeta i realno je očekivati da će u narednim godinama broj trkača sve više rasti. Troje članova našeg kluba sudjelovalo je na ovoj zanimljivoj urtrci: Marika Marić, Kruno Tomljanović i Milan Šerbedžija, svi u konkurenciji "polumaraton" (21,1 km). Marika je stazu pretrčala za 2h10m55s i osvojila 140. mjesto od ukupno 317 natjecateljica. Milan i Kruno stazu su pretrčali za 1h35m12s odnosno 2h10h51s i osvojili 50. i 479. mjesto od ukupno 596 natjecatelj. Čestitamo!


Amaterski triatlon Borovik 2015. 26.06.2015

Slika

U organizaciji Planinarskog društva Đakovo na jezeru Borovik 27. lipnja održan je Amaterski triatlon 2015., i to u tri discipline: plivanje 400 metara, biciklizam 21 kilometar te trčanje 5 kilometara. Nakon samog natjecanja organizirana je dodjela priznanja, ručak te cjelodnevno druženje za natjecatelje, gledatelje i sudionike ovog događaja. Na utrci je nastupilo i dvoje članova našeg kluba: Vanda Zahirović i Marko Zetović. U konkurenciji od 66 natjecatelja Marko je stazu završio za 1h27m i time osvojio 15. mjesto, dok je Vanda stazu zavšila za 1h48m i zauzela 59. mjesto. Čestitamo!


UTK - Ultra Trail Kvarner 26.06.2015

Slika27.06.2015. na području Lokvi, Platka i Delnica održan je prvi "Ultra Trail Kvarner". Utrka je održana u tri dužinske kategorije - 14 km, 25 km i 45 km. Kategorija "45 km" dodatno je bodovana i kao Prvenstvo Hrvatske u planinskom trčanju na duge staze. Sedam članova Kluba pustolovnih sportova Baraber extreme team iz Belišća sudjelovalo je na ovoj utrci te ostvarilo odlične rezultate! U ženskoj konkurenciji kategorije 14 km nastupila je Iva Mikić, stazu pretrčala za 1h48m i zauzela 32. mjesto od ukupno 40 natjecateljica. Svi ostali natjecatelji nastupili su u najtežoj (45 km) kategoriji. U muškoj konkurenciji nastupili su Damir Kligl, Inot Klemenčić, Dario Novoselić i Angel Milišić-Zečević, te osvojili 9., 38., 43. i 44. mjesto od ukupno 66 natjecatelja. U istoj kategoriji ali u ženskoj konkurenciji nastupile su Azra Kaljanac i Martina Maloča. Azra je u konkurenciji od 17 natjecateljica osvojila 11. mjesto, dok Martina zbog ozljede nažalost nije završila utrku.


Biciklima za Belišćanska Zvona 24.05.2015

Slika

Biciklijade za pomoć djeci sa posebnim potrebama postale su tradicionalne humanitarne akcije koje su uspješno realizirane zahvaljujući pomoći lokalne zajednice i svih ljudi dobre volje koji mogu i žele pomoći djeci u potrebi. U organizaciji Udruge za rekreativni biciklizam Kotrljaneri iz Osijeka, 24.5.2015. održana je humanitarna biciklijada za Udrugu roditelja djece i mladih s poteškoćama u razvoju „Zvono“ iz Belišća. 
Ovom akcijom prikupljena su sredstva za kupnju prilagođene trake za hodanje za navedenu Udrugu . Traka za hodanje će se koristiti u svakodnevnoj terapiji djece sa fizioterapeutom. Bicklijada u dužini od 75,5 km održana je na ruti Osijek-Čepin-Bizovac-Ladimirevci-Valpovo-Belišće-Petrijevci-Osijek.


Festival Zvoni Zvono 21.-23.05.2015. 23.05.2015

SlikaU Belišću je od 21.-23.05.2015. održan festival alternativnih oblika rehabilitacije "Zvoni Zvono". Na festivalu je kroz niz radionica sudjelovalo oko 400 djece i volontera. Festival je uključen u veliku manifestaciju na nacionalnoj razini pod nazivom "Hrvatska volontira". Cilj manifestacije je promoviranje izvaninstitucionalnih oblika odgoja i obrazovanja i razvoj alternativnoh oblika rehabilitacije kroz inkluzivne i suradničke metode. Naši članovi Marko Pavić, Vjenceslav Mužević, Josip Mlakar, Mario Jukić, Vedrana Kopić i Evelyn Horaček sudjelovali su na ovoj manifestaciji u organizaciji utrke i vožnje s čamcima pri čemu su natjecatejli morali savladati određene zadatke i prepreke.


Balatonman 2015. 13.06.2015

SlikaČlan našeg kluba Josip Mlakar nastupio je u subotu 13.06 na triatlonskoj utrci u Mađarskom gradu Balatonfuredu, u disciplini specijal (1.9km plivanja-180km bike-10.5km trčanja). Inače u triatlonu ova disciplina se i ne održava, ali organizator je sam modificirao disciplinu koje posluži kao vrlo dobar trening u pripremi za cijeli IM. Inače osim discipline specijal održavao se half IM (1.9-90-21) te cijeli IM (3.8-180-42), a ujedno je bilo i otvoreno prvenstvo u half IM Mađarske, tako da je konkurencija bila izrazito jaka. Na startu se pojavio oko 1000 natjecatelja u sve tri discipline. Cijeli IM i specijal  utrka startala je u 8h dok je half IM startao u 13h. Utrka je bila izrazito teška zbog nesnosne vrućine (preko 30 stupnjeva) te jakog vjetra, koji je pravio velike valove na plivanju i biciklu. Nakon otplivanih 1.9km uslijedila je tranzicija i spremanje na 180km bicikla. Vozilo se četiri kruga po okolnim mjestima te je biciklistička staza vrlo zahtjevna za vožnju s puno brda (2200 m nadmorske visine). Nakon biciklističke vožnje dolazi se na tranziciju i odlazi se na trčanje 10.5km po prelijepoj šetnici uz jezero. Josip je utrku završio za 8h50min te u cilju dobio zasluženu medalju za završenu utrku. Čestitamo!


Velebit Ultra Trail 2015. 19.06.2015

SlikaMitska i mistična, planina Velebit  jedan je od najznačajnijih simbola prepoznatljivosti Hrvatske u svijetu i sastavni dio nacionalnog identiteta koji je ova planina zaslužila svojom poviješću, položajem, izgledom i značenjem u životu njezina stanovništva. Površinom je najveća planina Dinarskog sustava koja se uz obale Jadranskog mora od sjevera prema jugu proteže u duljini od čak 145 km, sa najvišim vrhom od 1757 m i više od 50 vrhova preko 1500 metara nadmorske visine. Čitava površina Velebita ima zaštićeni status Parka prirode u kojem se nalaze i dva nacionalna parka: Paklenica i Sjeverni Velebit te je kao takvo najveće prirodno zaštićeno područje u Europi - posljednja istinska divljina Europskog kontinenta.


Više
Cortina Trail 2016. 27.06.2015

Slika27.06.2015. u talijanskoj Cortini d'Ampezzo održana je jedna od najpopularnijih europskih trail utrka. Talijanske alpe i vrhovi preko 2500 metara nadmorske visine pravi su mamac za trkače iz cijelog svijeta, kojih je ove godine bilo gotovo tisuću. Na utrci su učestvovale i dvije članice našeg kluba - Lola Novakovič i Anka Čizman. Dionicu dugačku 47 kilometara pretrčale su za 10 sati i 43 minute i time osvojile 895. i 896. mjesto u konkurenciji od tisuću natjecatelja.


7 Regata Belišće-Aljmaš 01.08.2015

SlikaPoštovani,
KPS Baraber Extreme Team 15.08.2015. godine 7 puta za redom organizira hodočašće/regatu kanuima od Belišće do Aljmaša povodom blagdana Velike Gospe. Broj osoba koji mogu sudjelovat na regati je ograničen na 40. Prijave će biti moguće na stranici kluba od 01.08.2015. i traju do 10.08.2015. godine. Kotizacija iznosi 50 kn, a u nju su uključeni ručak, te osvježavajuće piće, najam kanua i pripadajuće opreme, prijevoz bicikala, te osiguranje HGSS-a.
*KLUB NE OSIGURAVA PRIJEVOZ OSOBA IZ ALJMAŠA*, svi koji se ne vraćaju biciklima prijevoz osiguravaju sami, povratak je isključivo sa biciklima!!!

ON-LINE PRIJAVA ZA REGATU ALJMAŠ 2015


Više
Fužinski polumaraton "Tri jezera" 2015. 20.06.2015

Slika20.06.2015. u Gorskom kotaru je održan Fužinski polumaraton "Tri jezera". Utrka je okupila gotovo 250 trkača. Start i cilj utrke bili su u Fužinama, dok se trasa protezala uz jezera Potkoš, Lepenica i Bajer. Na utrci je sudjelovala i naša Vanda Zahirović, utrku je završila za 1h47m44s te zauzela 25. mjesto u konkurenciji od 68 natjecateljica. Čestitamo!


powered by Belkatalog CMS - J. K. "Ga?o"