Holjevka 04.03.2019

Slika

U Zagrebu se u nedjelju 3. ožujka, od Mosta slobode, Avenijom Većeslava Holjevca do Bundeka trčala popularna Holjevka. Ove je godine, osim dosadašnjih deset kilometara uvedena i kraća, petkilometarska dionica.

Na ovoj utrci sudjelovalo je 550 natjecatelja i natjecateljica, a među njima našla su se i dva člana SRK-a Baraber – Ana Bogadi i Ivan Špoljarić. Oni su se odlučili na ukupnu kilometražu Holjevke, kao i 345 drugih sudionika.

Ana je svoju utrku završila uspješno u konkurenciji od 96 žena kao 26. za 54:09 minute, te kao deveta među 29 seniorki. Ivan je bio brži nepune tri minute, završivši 13. od 20 konkurenata u kategoriji M50, u roku 51:23 minute.


Putevima Sibinjskih žrtava 24.02.2019

Slika

Član kluba Baraber Extreme Team Ivica Lenard, u nedjelju je 17. veljače istrčao tradicionalni polumaraton "Putevima sibinjskih žrtava", u sklopu obilježavanja 84. obljetnice Sibinjskih žrtava. Kao dio trkačke povorke s više od stotinu sudionika, startao je u Jakačini Maloj, da bi se po ulasku u Sibinj zajednički položili vijenci i zapalile svijeće kod spomenika spomenutim žrtvama, a potom i u središtu mjesta kod spomenika u čast svih poginulih branitelja.


Splitski polumaraton 24.02.2019

Slika

U nedjelju, 24. veljače Gabriela Poslon, Roberto Bašić i Siniša Jonjić iz KPS-a Baraber trčali su “ekstremni“ Splitski polumaraton, a koji od iduće godine raste u maraton. Naime, nakon prošlogodišnjeg snježnog, sad je ekstreman bio utoliko što su se oni, kao i ostalih 2,5 tisuće trkača, od splitske Rive, preko luke Lora i park-šume Marjan trčeći borili s burom stoljeća.

Tih je dana bilo upitno hoće li Split uopće ostati na svojim temeljima, a Marjanom su orkanski udari olujne bure nemilosrdno kosili sve pred sobom, čupali drveće i lomili granje.


Više
Brtonigla trek 16.02.2019

Slika

U subotu, 16. veljače održano je prvo kolo Istarskog Treking Kupa – 9. Brtonigla Adventure Trek. Također, s ovom utrkom SD Trickera 12 se trekingaša i trekingašica  kvalificiralo za Masters utrku, neslužbeno prvenstvo svijeta u trekingu.

Oko 400 natjecatelja okušalo je svoje trkačke i orijentacijske vještine u tri različite kategorije – FUN & RUN duljine 11 kilometara, CHALLENGER koji broji 23 kilometra te ULTRA, čija dužina iznosi 45 kilometara.


Više
Godišnja redovna izvještajna skupština 15.02.2019

Slika

Sportsko rekreacijski klub "Baraber Extreme Team" u petak 15.02.2019. godine održao je redovnu izvještajnu skupštinu za prošlu, 2018. godinu. Na njoj je podneseno izvješće o radu, kao i ono financijsko te izvješće Nadzornog odbora. Također, izneseni su planovi i financijska konstrukcija za narednih godinu dana djelovanja.
Istaknuto je kako su Baraberi lani sudjelovali na 132 sportska natjecanja u zemlji i inozemstvu, organizirali njih 17 te bili suorganizator četiri sportske manifestacije i projekta, dok su 10 puta sudjelovali u radu s drugim udrugama.

Članovi kluba trčali su na utrkama hrvatske Trail & Treking lige, Slavonsko-baranjske trail lige, ostalim trkačkim i biciklističkim utrkama te humanitarnim i revijalnim sportskim događanjima. Klub je kroz projekt Rekreacije na području grada proveo šest aktivnosti, konkretno Jugovaču trail, Baraber Adventure Race, Belišćanski cener - Utrka kružnih tokova, Veslačku ligu, Regatu Belišće-Aljmaš te Baraber ljetnu biciklijadu.

Kao krunu svog cjelogodišnjeg rada, Baraberi su u općini Velika organizirali svoju najmasovniju utrku Papuk trek&trail, sa 750 sudionika. Potom, tu su još bile i utrke Božićni Krndija trail u općini Feričanci te Papučki maraton u sklopu manifestacije Papuk Extreme Challenge, održane u Orahovici.

Članovi Baraber Extreme Teama posebno su se istaknuli u dvije lige na lokalnoj odnosno regionalnoj razini.


Više
Neptun trail 09.02.2019

Slika

Osječki Pampas drugu je godinu zaredom uspješno ugostio 200-tinjak trkačica i trkača „te po prvi put i njihove ljubimce“ na Neptun Trailu u organizaciji SRK-a Žuti šešir. Utrka je u subotu, 9. veljače održana kao prvo kolo Slavonsko-baranjske Trail Lige te drugo kolo Canicross Croatia trail lige. Unatoč hladnom i sivom danu, utrku je pohodilo čak 12 članova SRK-a Baraber.

Na kraćoj stazi od 12 kilometara, među 56 muškaraca od članova Kluba nastupili su novopečeni član Manuel Čarđić koji je odmah postigao i najbolji, deseti rezultat u poretku; potom 13. Andrej Stipetić, 15. Mijo Benković i 28. Ivan Heđi. U konkurenciji od 32 žene trčala je samo Ana Nemet Đurđević i zaposjela je vrlo dobru, šestu poziciju .


Više
Godišnja redovna skupština 09.02.2019

Slika

Poštovani, 

temeljem članka 22. statuta Sportsko rekreacijskog kluba „Baraber extreme team“ Belišće (u daljnjem tekstu Kluba), pozivamo Vas na redovnu godišnju skupštinu Kluba za 2018. godinu, koja će se održati 15. veljače 2019. godine (petak) u prostorijama NK Podravac iz Bistrinaca s početkom u 19,00 sati.

Molio bih vas da (ne)dolazak potvrdite putem emaila ili na mobitel 098 635 193. 

S poštovanjem,

 

Angel Milišić-Zečević


Godišnja članarina 01.01.2019

Slika

Želiš postati članom SRK Baraber extreme team-a?!

Ušli smo u novu godinu, a time kreću i nove, mnogobrojne aktivnosti udruge.

Pozivamo sve stare članove kao i one koji su do sada pratili aktivnosti naše udruge da se i aktivno uključe u rad. Naša vrata su otvorena za sve sportaše, pustolovce i rekreativce.

Jedan od preduvjeta za njihovu provedbu je popuniti pristupnicu te:

Uplatiti članarinu u iznosu od 120 kuna do 28.02.2019. na IBAN:
HR92 2340 0091 1103 4467 2

U opis plaćanja upišite članarina za 2019. + ime i prezime.


Novogodišnje utrke – Slatina i Osijek 01.01.2019

Slika

Još su jednom, odnosno dvaput, Baraberi imali priliku „prošetati“ svoje božićne crvene kapice jer su i u samu Novu godinu morali ući, a kako drugačije nego trčeći. Tako su staru ispratili prigodno, u slatinskim vinogradima uz lokalni pjenušac Biser Slavonije, na istoimenoj utrci, a u aranžmanu dragih prijatelja iz Udruge Motiv.

Nije se ni stigao oporaviti od pobjede dan ranije na 20 kilometara Božićnog Krndija Traila, a Damir Kligl je na četiri kilometra utrke razbuđivanja i zagrijavanja za doček, ponovno odnio pobjedu i tako se pobrinuo za „nabavu“ novogodišnjeg pjenušca.


Više
Božićni Krndija trail 29.12.2018

SlikaREZULTATI:

http://baraber-extreme-team.com/krndija2018.htm

 

Iako bez snježnog pokrova, peto izdanje Božićnog Krndija Traila održano je zadnje subote u godini, u veselom blagdanskom ozračju. Ove je godine organizator iz Belišća, KPS Baraber Extreme Team ponešto izmijenio rutu i kružnu utrku pretvorio u jednosmjernu. Naime, trkači su sada startali iz Vinarije Krauthaker u Kutjevu, dok im je cilj bio kao i dosad, planinarska kuća Tivanovo u Gazijama.

Uz vino i „kuhanac“ na staze od 13.5 i 20 kilometara ispraćeno je 100 natjecatelja, a nakon okršaja s krndijskim obroncima, najbrži natjecatelj na kratkoj stazi u cilju se pojavio već nakon 1:11 sat. Njegovo ime je Branimir Ljutak, a tri minute nakon njega dolazi i Baraber Krešimir Žagar, dok je Josipu Petriću trebao 1:15 minuta da završi utrku.

U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Jasna Plemeniti u vremenu 1:30 sat, a s po minutu razmaka slijede ju Marijana Švajda i Marina Nenadović.

U dugoj kategoriji, među lolama ili bajama najbrži je i ovaj put bio „zvijer s Papuka“ Damir Kligl, član Barabera. On je ovaj, njemu domaći teren preletio za 1:43 sat, dok je drugi Matko Stanković u cilj utrčao gotovo osam minuta kasnije, a brončani Alen Kostelac s još jednom minutom razmaka.

Iako, pravu broncu ukupno, zaslužuje zlatna među ženama Ines Jozić koja u cilj utrčava 20-ak sekundi ispred Kostelca. Drugu poziciju među snašama zauzima Mirela Kristek s 2:06 sata na stazi, a treću Branka Vidović Kostelac kojoj su za istu trebale četiri minute više.

Uz odlične domaćine Krauthakera i Tivana, Božićni Krndija Trail podržali su i Nexe Team, Općina Feričanci, belišćanska Zajednica športskih udruga, Grad Belišće i Osječko-baranjska županija.


Više
Božićne utrke – Đakovo i Osijek 24.12.2018

Slika

Ni za Božić, članovi Baraber Extreme Teama nisu se mogli suzdržati od utrka, a ima li što ljepšeg i prigodnijeg od trčanja u veselom blagdanskom ozračju. Tako su dva dana zaredom, 22. i 23. prosinca Josip i Ivan Đakovac, Damir Nenadić i Angel Milišić-Zečević trčećim korakom širili veselje diljem Slavonije.

Konkretno, prvi su dan podržali 7. Humanitarnu božićnu utrku u Osijeku u organizaciji Udruge Zdravo trčanje na dužinama od 4,2 i 10 kilometara. Damiru i dečkima Đakovac, pridružila se i mama Mirela, te Roberto Bašić koji je ovu utrku protrčkarao bilježeći trenutke na utrci fotoaparatom na svom mobitelu. Angel je, pak, odabrao dužinu od 10 kilometara.

Udruga Zdravo trčanje utrku je odradila uz pomoć Gradskog društva Crvenog križa Osijek te je kroz donacije sakupljen novčani iznos od 4000 kuna, a koji je doniran „Marijinim obrocima“ iz Osijeka.

Dan kasnije, u sklopu Adventa u Đakovu, Sportska udruga Fit&Strong i Grad organizirali su prvu Đakovačku božićnu utrku. Startale su utrke na pet i deset kilometara u atmosferi božićne večeri, u 17 sati s Trga J. J. Strossmayera.

Već spomenutim dečkima, na kraćoj dionici se pridružio i David Milišić-Zečević, dok je njegov tata i drugog dana trčao cener, i to postigavši odličan rezultat od 43 minute, čak pet minuta brži od prethodnog dana.


Božićni Krndija trail 21.12.2018

Par Važnih informacija vezanih za utrku „BOŽIĆNI KRNDIJA TRAIL 2018.“

SATNICA:

SUBOTA, 29.12.2018.
-           07,00 - 09,15 sati prijave za obje kategorije u Gazijama, Pl. Kuća „Tivanovo“   

-           09,30 – sati polazak busa iz Gazija za Kutjevo

-           10,45 sati sati brifing za obje kategorije ispred vinarije „Krauthaker

-           11,00 sati start obje kategorije iz dvorišta vinarije „Krauthaker“

KARTE/GPS LOG:

PREUZMI/POGLEDAJ KARTU OBJE KATEGORIJE
PREUZMI/POGLEDAJ GPS LOG DUGE KATEGORIJE

PREUZMI/POGLEDAJ GPS LOG KRATKE KATEGORIJE

 

OKRJEPA:

Okrjepe na stazi NEĆE biti, sve (poput voća, keksa, čaja, coca cola, izotoničnih napitaka, slavonski specijaliteti poput masti i kruha, crvene paprike,...domaća rakijica,...) biti će vam omogućeno na prijavama, startu, odnosno cilju.

RUČAK:

Od 12:00-15:00 ručak na cilju.

PROGLAŠENJE POBJEDNIKA:
Za sve kategorije dodjela nagrada je u 15,00 sati.

Nakon proglašenja pobjednika Božićnog Krndija traila, proglasiti ćemo i pobjednike Slavonsko-baranjske trail lige 2018.!

STAZA
Staza će biti označena na način: slijedite šumske vlake, makadame,… koji će biti označeni crveno-bijelim trakicama, planinarskim markacijama, svako bitnije križanje, odnosno smjer kretanja imati će dodatne strelice.

-                       NEMOJTE ZABORAVITI PERFORIRATI KARTICE          -

SMJEŠTAJ
Smještaj je omogućen u planinarskoj kući "Tivanovo". Ista ima dvije dvokrevetne sobe, jednu sa bračnim krevetom, jedna četverokrevetna soba, te zajednička (planinarska) soba u kojoj se nalaze madraci za dvadesetak osoba, a za sve informacije i rezervacije noćenja javiti se domaćinu Branku (Tivan) na broj mobitela: 098280089.

KAKO DO GAZIJA
U mjestu Feričanci (koje se nalazi između gradova Našica i Orahovice) u samom centru mjesta (kod semafora) pratiti znakove za Valenovac-Gazije, do Gazija imate cca 5-6 km, u samom mjestu prati putokaz planinarska kuća.

OSIGURANJE
Za osiguranje utrke i vas natjecatelja pobrinut će se HGSS Stanica Osijek.

INFO:
Za sve ostale informacije kontaktirati organizatora Angel Milišić-Zečević 098 635 193


Božićni Krndija trail 02.12.2018

SlikaBOŽIĆNI KRNDIJA TRAIL 2018.
29.12.2018. / subota

5. izdanje / 8. kolo Slavonsko-baranjske trail lige 2018.

 

LOKACIJA:
Država: Republika Hrvatska
Datum: 29.12.2018. 10,00 sati
Lokacija: Gazije, Planinarska kuća ,,Tivanovo“
Start: Vinarija Krauthaker, Kutjevo
Cilj, registracije za utrku, smještaj, te proglašenje pobjednika i party: Gazije, Planinarska kuća ,,Tivanovo“

PRIJAVA/STARTNINA:

Prijaviti se možete na: http://baraber-extreme-team.com/Krndija/Glavnaadd.php

Napomena 1: Svi koji se prijave i uplate depozit od 100 kn do 15.12.2018. na žiro-račun organizatora osiguravaju si startni paket.

Napomena 2: Svi koji ne uplate depozit od 100 kn do 15.12.2017. plaćaju punu startninu na registracijama za utrku, ali ne dobivaju startni paket.

Napomena 3: Strani državljani plaćaju startninu (100 kn/15 €) na registracijama za utrku!!!


Broj žiro-računa za uplatu depozita od 100 kn:

IBAN: HR92 2340 0091 1103 4467 2
SRK „Baraber“, Bistrinačka 1, 31551 Belišće
Molimo da prilikom uplate upišete prezime i ime za koga se uplaćuje depozit!

Startnina uključuje sljedeće stavke:
a) Sudjelovanje na utrci
b) Startni paket
c) Ručak i okrijepa poslije utrke
d) Službeno mjerenje vremena, obrada i objava rezultata
e) Evidencijski karton
f) Dežurstvo Hrvatske Gorske službe spašavanja
g) Finišersku medalju
h) Sve potrebne dozvole od mjerodavnih institucija
i) Postavljanje staze i troškove pregleda terena


Više
GCP CX Trofej Sombora 02.12.2018

Slika

Sa sve više entuzijazma, član SRK-a Baraber Velimir Rupčić obilazi biciklistička događanja u Hrvatskoj, ali i okolici. Tako je, napokon, zasluženo došlo na red i prvo postolje na utrci, i to preko granice, u Somboru.

Sezona ciklo kros utrka u susjednoj Srbiji počinje, ni manje ni više, nego pred sam kraj godine. Stoga je naš Velimir 2. prosinca sudjelovao u otvorenju sezone odnosno na prvoj utrci u organizaciji BK-a Sombor - GCP CX Trofej Sombora (Gianni Cycling Project Cyclo Cross Trofee, Sombor 2018.).

Utrka se odvijala u samom gradu, točnije na označenom livadnom poligonu uz teniske terene TK-a Žak, a gdje je Velimir na stazi nešto duljoj od tri kilometra, na svojem MTB-u osvojio treću poziciju u hobi kategoriji.


Crkvenica polumaraton 02.12.2018

Slika

Vjerni hodočasnik maratona i polumaratona po Hrvatskoj i okolici, član SRK-a Baraber, Roberto Bašić skoknuo se do Crikvenice pripremiti za blagdansku trpezu. Tako je, 2. prosinca istrčao 8. Adria Advent Marathon i to, ni manje ni više, nego u pidžami. Ipak, trkačka oprava ni na trenutak nije upućivala na to da je Roberto svoju utrku trčao uspavan. Od 130 sudionika, u cilj je utrčao kao 43. muškarac te kao četvrti muškarac u kategoriji M50. Za 42 kilometra trebala su mu 3:35:57 sata, što govori da ih je istrčao u tempu 5:08 min/km. Robertov outfit, kao i obično, popraćen je i njegovim originalnim stihovima na društvenim stranicama: „Pitanja me brojna muče, u Svemiru dal smo sami i može li se maratona istrčati u pidžami? (može ali ne pokušavajte sami kod kuće)“

Osim maratona, na Adria Adventu trčao se i polumaraton te utrka građana dužine pet kilometara.


powered by Belkatalog CMS - J. K. "Ga?o"