Life on Mars - Pag 31.03.2019

Slika

U Metajni na otoku Pagu u subotu, 30. ožujka startalo je drugo kolo Treking lige, s gotovo 900 trek&trail trkača i trkačica. Radi se o drugoj otočnoj utrci Lige, na kojoj su članovi SRK-a Baraber po drugi put derali koljena na oštrom kamenju. Utrka imena Life on Mars, uz “tucanje kamena“, uključivala je i kupanje u moru te lutanje “marsovskom“ pustinjom.

Podijeljena je na četiri kategorije –  Light, Active te Challenger i Treking koje su iznosile otprilike istu udaljenost, oko 23 kilometra, ali su bile različitog koncepta. Na Activeu se trčalo 14 kilometara uz 550 metara uspona. Među 415 natjecatelja, bilo je 195 muških, a među njima se našao i Baraber Darko Majdenić.

...

Kategorija Challenger iznosila je 23 kilometra, 650 metara visine te 90 trailera. Prevlast su među 55 muškaraca preuzeli Slovenci, a Damir Kligl nakon 1:57 sat u cilj utrčava zajedno s Dinom Dorčićem, kao prvi među Hrvatima, odnosno peti muškarac ukupno. Osim njega, od Barabera se u ovoj kategoriji okušao i Angel Milišić-Zečević, za što mu je trebalo 2:27 sata te završava 18.

Također, među ženskom pobjedničkom trojkom prevladale su Slovenke. Ipak, među njih se potkrala domaća Mirela Kristek samo minutu i pol iza zlatne, zauzevši tako drugu poziciju. Njoj je za istrčati ovu stazu trebalo 2:21 sata, dok je Gabrieli Poslon bilo potrebno 2:53 sata da bi zauzela osmu poziciju od 35 žena u kategoriji.

Na Treking kategoriju usudilo se prijaviti tek 53-oje najhrabrijih. Ona je, ovisno o snalaženju pojedinaca, mogla iznositi 20 kilometara, a mogla je iznositi i 25 ili čak više. Tako je najsporijim odnosno najnesnalažljivijim natjecateljima trebalo šest i više sati da nađu put do cilja, a petoro ga nije našlo uopće.

Među 41 muškarcem, u orijentaciji se iskazalo troje Barabera koji su svoj put skratili na 19 kilometara zauzevši tako 22., 23. i 24. mjesto. Svoj put do cilja nalaze zajedno nakon 4:26 sata u kamenitoj pustinji Marsa… ovaj, Paga.

I na drugom su kolu Treking lige klupske boje dostojno obranjene te Baraberi, ovaj put ekipno osvajaju drugo mjesto.


powered by Belkatalog CMS - J. K. "Ga?o"