Škrašping Pašman 10.03.2019

Slika

Iz Tkona na Pašmanu u subotu, 9. ožujka startalo je prvo kolo Treking lige, popularnog naziva Škraping. Među 1200 sudionika iz 11 zemalja startala su i četiri Barabera – trojica u kategoriji Active u treking varijanti te jedan u kategoriji Marathon u “škraping-brutala“ varijanti.

Na Activeu okvirne duljine 12 kilometara, od 665 natjecatelja čak 62-oje nije završilo utrku u vremenskom roku ili uopće. Međutim, Ivan Heđi, Željan Turalija i Marko Pavić uspješno su se orijentirali i iznašli svoj put do cilja kao 23., 24. i 25. od čak 305 muškaraca u kategoriji. Željan i Ivan u cilj utrčavaju zajedno nakon 2:15 sata na stazi, dok im se Marko pridružuje samo šest minuta kasnije.

...

Najteža, najdulja i najkrvavija kategorija Marathon, podrazumijevala je 45 kilometara škrapa. Zadatak je bio slijediti ih i ne odstupati od obale, inače završavate diskvalificirani. Uz 20 finišera i finišerki, ova je kategorija brojala čak 15 sudionika koji nisu uspjeli završiti utrku. Među 15 muškaraca kojima je to uspjelo, i to bez obzira na pad na oštrim škrapama, Damir Kligl završava kao odličan četvrti. Njemu je za ovih 45 kilometara “križnog puta“ trebalo mučnih 7:05 sati, nakon čega je svojim tenisicama priuštio dostojan pokop.

Uz pojedinačne uspjehe, ove se godine na Treking ligi zbrajaju i oni ekipni te klub Barabera već na prvoj utrci zauzima treću stepenicu postolja ekipno.


powered by Belkatalog CMS - J. K. "Ga?o"