Aktivnosti u 2014 30.04.2014

Slika
Petero članova Kluba pustolovnih sportova Baraber Extreme team iz Belišća sudjelovalo je 11. i 12. travnja na jednoj od najtežih "trail" utrka u Hrvatskoj - "100 milja Istre". Trail utrke relativno su novija pojava u Hrvatskoj, a podrazumijevaju trčanje po planinskim, unaprijed definiranim markiranim stazama.

Natjecatelji pri tome moraju u što kraćem vremenu proći sve kontrolne točke predviđene utrkom. Trail je vrlo sličan trekingu, no za razliku od trekinga kod kojeg su kontrolne točke postavljene na često poprilično nepristupačnim terenima i kod kod kojeg je potrebno izvrsno znanje iz područja orijentacije u prirodi, kontrolne točke i staze kod traila unaprijed su definirane, i uglavnom se drže markiranih (označenih) puteva, planinarskih staza, makadama i sl. Ova je utrka bila podijeljena u tri dužinske kategorije, a kako i samo ime utrke govori, najduža i najteža kategorija bila je dugačka 100 milja, tj. 166,6 kilometara. Utrka je startala u Labinu i završila u Umagu, pri tome prolazeći predjelima Kvarnera (Rabac-Lovran-Učka) i središnje Istre (Buzet-Hum-Motovun-Grožnjan-Buje).

SlikaKako su Baraberi poznati po svojim ekstremnim sposobnostima, čak trojica članova Kluba natjecala su se upravo u najtežoj kategoriji. Već sam podatak da su živi i zdravi završili utrku u regularnom vremenu govori o tome koliko su fizički i psihički spremni ušli u samu utrku, te koliko je mjeseci prethodnih priprema na Papuku i Krndiji prethodilo ovom hrabrom pothvatu. Damir Kligl, Goran Mrkić i Miroslav Pendić završili su utrku na 63., 88. i 89. mjestu, u konkurenciji od 170 natjecatelja. Pobjednik ove međunarodne utrke (utrci su prisustvovali natjecatelji iz čak 23 zemlje!) je amerkianac Jay Aldous, koji je stazu dugački 166,6 km pretrčao za nešto malo više od 20 sati. U drugoj težinskoj kategoriji, koja je bila dugačka "samo" 105 kilometara natjecali su se članovi Kluba Miran Goričanec i Neža Jurjavčić, te pri tome u cilj ušli kao 51. i 52. natjecatelj u konkurenciji od 165 natjecatelja.

...

I proteklog su vikenda Baraberi također bili aktivni, nastavljajući niz uspješnih rezultata u hrvatskoj Treking ligi.

SlikaU nedjelju, 27.04. na području Parka prirode Medvednica održano je 4. kolo lige, popularni Medo Trek. Deseteročlana baraberska ekipa sudjelovala je u sve tri težinske kategorije (Ultra - 56 km, Light - 21 km i Jogging - 11 km) i kao i obično ostvarila zapažene rezultate. Čak štoviše, u Ultra kategoriji osvojena je i medalja i to ona brončanog sjaja! Damir Šošić zadanih je 56 kilometara pretrčao za manje od osam sati i osvojio visoko treće mjesto u konkurenciji od tridesetak trkača.

Nažalost, drugo mjesto izmaklo mu je za manje od minute! U muškoj konkurenciji Light kategorije nastupili su Zoran Andračić, Angel Milišić-Zečević, Zlatko Zetović, Marko Pavić i Kruno Tomljanović, te osvojili 17., 40., 75., 104. i 107. mjesto u konkurenciji od 130 natjecatelja. U ženskoj Light kategoriji nastupile su Lola Novakovič i Anka Čizman i u konkurenciji od 52 natjecateljice osvojile 14. i 21. mjesto. U Jogging kategoriji natjecale su se Martina Marinić i Sandra Dvoržak, te u konkurenciji od 66 natjecateljica osvojile 12. i 26. mjesto.

SlikaIsti vikend u nedjelju 27.04.2014. član kluba Ivan Lasić nastupio je na Riječkom polumaratonu, koji je istrčao za 1.47.27, te osvojio 205 mjesto u konkurenciji od 318 trkača.

Uz veliku financijsku pomoć Županije osječko-baranjske Klub je kupio novi čamac - kanu četverosjed. Ovom investicijom Baraberi su povećali svoju "flotu", a samim time i raspoložive kapacitete kod održavanja raznih revijalnih vožnji i natjecateljskih aktivnosti. Kanu je došao upravo na vrijeme, budući da je nadolazeći vikend u znaku održavanja pustolovne utrke Baraber Adbenture Race Belišće 2014.

Na utrku je do sata prijavljeno dvadesetak timova iz cijele Hrvatske. Pripreme za utrku su u završnoj fazi, staza je isplanirana, trasirana i označena, a sve ostale informacije mogu se pronaći na internetskoj stranici Kluba: www.baraber-extreme-team.com.


powered by Belkatalog CMS - J. K. "Ga?o"