Baraberi na Pašmanu 17.03.2014
SlikaDvanaest članova kluba pustolovnih sportova Baraber extreme team iz Belišća proteklog je vikenda sudjelovalo na treking utrci koja se održala na otoku Pašmanu.

Pašmanski "Škraping" drugo je kolo ovogodišnje Treking lige, te je okupilo do sada najveći broj natjecatelja ikad u povijesti lige - njih preo 1000 iz Hrvatske i inozemstva! Baraberi su se natjecali u sve tri kategorije: Ultra (40 kilometara), Light (25 kilometara) i Đir (10 kilometara), te i ovaj puta postigli zavidne rezultate.

...

U Ultra kategoriji nastupila su dvojica Barabera - Damir Šošić, Siniša Jonjić i Zoran Andračić koji su u konkurenciji od 55 natjecatelja osvojili 8. 10. i 35. mjesto. U ženskoj konkurenciji Light kategorije nastupile su četiri Baraberke: Nina Koceić, Lola Novakovič, Anka Čizman i Katarina Gulaš, te osvojile 9. 16. 17. i 101. mjesto u konkurenciji od 270 natjecateljica. U muškoj Light kategoriji nastupili su Dario Novoselić, Angel Milišić-Zečević, Marko Pavić, Igor Lacković i Anto Zlatunić i osvojili 27. 38. 105. 131. i 229. mjesto u konkurenciji od 320 natjecatelja.

Najveći uspjeh u svojoj (Đir) kategoriji ostvarila je Marika Marić osvojivši visoko 5. mjesto u konkurenciji od 158 natjecateljica. Pašmanski Škraping osim što je poznat po svojoj brojnosti natjecatelja, specifičan je po terenu na kojem se treking utrka odvija. Naime, sam naziv utrke "Škraping" dolazi od riječi škrapa, a predstavlja tipičan oblik krškog krajolika okarakteriziran vrlo oštrim stijenama po kojima je ponekad gotovo nemoguće hodati a kamoli trčati.

Trekeri bi rekli - savršen teren za uništiti nove tenisice! Nakon nekoliko dana odmaranja umornih nogu, Baraberi se već okreću treninzima za novo, treće kolo treking lige.

U subotu, 29.03. u istarskom Boljunu održava se Istra Trek 2014, na kojem Baraberi planiraju ponovno sudjelovati sa desetak svojih članova.

U međuvremenu će se održati i godišnja skupština Kluba, i to u srijedu 12.03.2014. u 18 sati u belišćanskoj Gradskoj vijećnici, na koju pozivaju članove, kako sadašnje tako i sve one koji bi to htjeli postati.

 


powered by Belkatalog CMS - J. K. "Ga?o"