SPORTSKI WEEKEND U BELIŠĆU 01.05. – 02.05.2021. 25.03.2021

SlikaDvije utrke u dva dana! Sportski weekend u Belišću, organizira se povodom obilježavanja Dana grada Belišće, grada papira i sporta, a koncipiran je od dvije zasebne kategorije trčanja, cestovno “Belišćanski cener – utrka kružnih tokova“ i trail „Jugovača trail – reciklaž“, sa tri težinske kategorije. Cilj je povezati cestovno trčanje kroz urbanu sredinu i trail trčanje kroz ljepotu prirode. Natjecatelji mogu sami izabrati u kojoj kategoriji žele nastupiti i slijedom toga izabrati jedan ili oba dana ovog jedinstvenog trkačkog eventa. Nije nužno da na oba dana nastupite u istoj kategoriji. Dok je za naše najmlađe trkačice i trkače te njihove roditelje rezerviran drugi dan eventa, za koje će biti organizirano posebno natjecanje. Nakon svake utrke proglašava se pobjednik, a nakon obje utrke proglasit će se ukupni pobjednik sportskog vikenda u muškoj i ženskoj konkurenciji. Ukupni pobjednik je onaj koji obje utrke u najdužoj kategoriji odradi za najkraće vrijeme.

ORGANIZATOR: Sportsko rekreacijski klub „Baraber extreme team“ Belišće i Zajednica športskih udruga grada Belišća.

POKROVITELJI: Grad Belišće, TZ grada Belišća, Grad Valpovo, Športska zajednica OBŽ MJESTO: Belišće, Kajak klub Belišće START: 10:00 sati za sve utrke i kategorije

 KOTIZACIJA:

“Belišćanski cener – utrka kružnih tokova“ - 100,00 kn (mlađi od 18 oslobođeni plaćanja kotizacije)

„Jugovača trail – reciklaž“ - 100,00 kn

Kotizacija za obje utrke - 150,00 kn

PRIJAVE: https://www.stoperica.hr/utrka/sportski-weekend-u-beliscu-0105-i-02052021-37-info.html

...

Dana 01.05.2021. godine održat će se sportsko-rekreativna cestovna utrka pod nazivom “Belišćanski cener – utrka kružnih tokova“, koja će se ove godine odvijati u sklopu obilježavanja Dana grada Belišća. Kategorije: 2,5 km ; 5 km ; 10 km *dužine na 2,5 km i 5 km nisu proporcionalne, moguća je manja izmjena!!! Trasa utrke: Start utrke je kod Kajak kluba u Belišću, a sama ruta proteže se pješačkom i/ili biciklističkom stazom do kružnog toka kod Stanice za tehnički pregled (okret za 2,5km), Centra za kulturu Sigmund Romberg, "Oštri ćošak" (okret za 5km), kružnoga toka kod „Zelenog brijega“ do mjesta u Valpovu predviđenog za okret 10 km, zatim povratak stazom do Kajak kluba u Belišću. Tijekom trajanja utrke na svim križanjima će biti reguliran promet, dok će ispred prve skupine natjecatelja biti osigurana policijska pratnja te vodeći prateći bicikl (za 10 km).

Dana 02.05.2021. godine održat će se utrka „Jugovača trail – reciklaž“. Zašto „reciklaž“? Uz standardni startni paket, organizator će izvršiti „reciklažu“, odnosno svima koji se na vrijeme prijave osigurati dodatni poklon u obliku materijala koji nije iskorišten niti bačen na ranije organiziranim utrkama i na taj način pokušati barem spomenom utjecati na promjenu ponašanja građana kad je u pitanju recikliranje i očuvanje okoliša.

Kategorije: Mala: 5 km ; Kratka: 11,5 km ; Duga: 17,5 km

 Obvezna oprema: Mobitel (sa napunjenom baterijom) i minimalno 0,5 l tekućine.

Trasa utrke se proteže ekološko-edukativnom stazom do odmorišta Drava u Bistrincima, dalje do svetišta Sv.Ane, šumskim putem oko bare Jugovača i natrag do Kajak kluba Belišće. Utrka je „Trail koncept“ i na njoj mogu sudjelovati svi sportaši, rekreativci, kao i maloljetnici uz pratnju ili pristanak roditelja/staratelja. Za sve sudionike se organizira okrjepa na stazi i ručak po završetku, promotivni materijal sa logom utrke u startnom paketu te osiguranje HGSS-a stanica Osijek. Trail utrka je fizička aktivnost koja podrazumijeva kretanje na nogama – hodanje, planinarenje ili trčanje po različitim prirodnim terenima (doline i ravnice, brda, gore, planine) i to u potpunosti po označenim stazama od strane organizatora trail utrke, kao i putovima koji su već označeni planinarskim oznakama (markacijama). U trail utrci svaki natjecatelj dužan je kretati se po označenoj stazi, bez iznimaka, a svako nepridržavanje navedenog pravila rezultirat će sankcioniranjem natjecatelja u prijestupu. Na stazu se postavljaju kontrolne točke u obliku perforatora, gdje natjecatelji sami perforiraju kontrolni broj koji je dodijeljen od organizatora ili točke “žive” kontrole gdje se zapisuje prolazak natjecatelja. Preporuka za one koji prvi puta sudjeluju na trailu: Što je potrebno kod trail utrke, koju opremu koristiti? I dok je oprema za cestovno trčanje dosta jednostavna i poprilično ne zahtjevna, za višesatno trčanje šumom, ipak se treba malo bolje pripremiti. Najbitnije su dobre trail tenisice prilagođene terenu sa adekvatnim potplatom kako bi se osiguralo bolje prianjanje za podlogu, veću stabilnost i izdržljivost. Ono po čemu se trail oprema uvelike razlikuje od cestovne je ruksak. On je potreban jer na duge utrke treba nositi puno tekućine, nešto hrane, prvu pomoć i tako dalje. Ruksak je anatomski i malen, sadrži mijeh za vodu i puno džepića iz kojih je lako prilikom kretanja uzeti on što vam treba (gelovi, bočice i slično). Malim pomičnim kopčama ruksak se preko prsa učvrsti kako ne bi previše skakao prilikom trčanja. Na kraćim trailovima nije potreban ruksak nego se bočice mogu nositi u pojasu koji se stavi oko struka ili u ruci. Smeće (prazne boce, omoti od gelova) se obavezno nosi u ruksaku do cilja – nikako se ne smije odbaciti u prirodu! Odjeća je većinom slična uobičajenoj, uz preporuku da ima reflektirajuće dijelove i da se skinu sve etikete kako ne bi došlo do nepotrebnog žuljanja. Pametno je nositi kapu ili višenamjensku maramu (buff) – u slučaju jakog sunca za zaštitu ili u slučaju hladnoće za grijanje. Također je i preporuka koristiti kompresijsku opremu (za potkoljenični i natkoljenični dio, te trup i ruke). Ono što još spada u obaveznu opremu na većini utrka su zviždaljka, astro-folija, prva pomoć (flasteri, gaze, sredstvo za dezinfekciju), mobitel s dobrom i napunjenom baterijom i ogledalce. Zviždaljka je korisna u slučaju da zalutate, a u većini slučajeva nalazi se ugrađena u remen ruksaka.

Za sve ostale informacije kontaktirati organizatora Angel Milišić-Zečević 098 635 193 ili mail baraber.extreme.team@gmail.com


powered by Belkatalog CMS - J. K. "Ga?o"