Novogodišnje utrke – Slatina i Osijek 01.01.2019

Slika

Još su jednom, odnosno dvaput, Baraberi imali priliku „prošetati“ svoje božićne crvene kapice jer su i u samu Novu godinu morali ući, a kako drugačije nego trčeći. Tako su staru ispratili prigodno, u slatinskim vinogradima uz lokalni pjenušac Biser Slavonije, na istoimenoj utrci, a u aranžmanu dragih prijatelja iz Udruge Motiv.

Nije se ni stigao oporaviti od pobjede dan ranije na 20 kilometara Božićnog Krndija Traila, a Damir Kligl je na četiri kilometra utrke razbuđivanja i zagrijavanja za doček, ponovno odnio pobjedu i tako se pobrinuo za „nabavu“ novogodišnjeg pjenušca.

...

U novu godinu su Baraberi, pak, utrčali u Osijeku kao dio već 36. tradicionalne Novogodišnje utrke „oko mostova“. GSSR „Sport za sve“ Osijek, u partnerstvu s Gradom i Ferivijem, pokrenuo je akciju „Zdravko je krenuo“  kojom se nastoji, u cilju unapređenja zdravlja, građane Osijeka potaknuti na fizičku aktivnost. Ova utrka prva je od 12 takvih besplatnih aktivnosti, a prvi dan u 2019-oj godini odazvalo se 417 trkača.

Među njima su nagrađeni najbolji u 18 kategorija, a dva postolja zauzeli su, tko drugi, nego članovi SRK-a Baraber. U kategoriji rekreativki preko 40 godina, na najvišu stepenicu popela se Mirela Kristek, dok je u istoj dobnoj kategoriji u muškoj konkurenciji, prvo mjesto odnio Roberto Bašić.

Kao šećer na kraju, moramo spomenuti Damira Nenadića koji nedvojbeno zaslužuje priznanje „najpobožnijeg“ i najupornijeg trkača kad su u pitanju blagdanske utrke, jer ni jednu u okolici on nije propustio – od božićnih u Osijeku i Đakovu dan za danom, do novogodišnjih u Slatini i Osijeku.


powered by Belkatalog CMS - J. K. "Ga?o"