Podunavlje trail 30.09.2018

Slika

Klub Žuti šešir u kalendaru je stavio križić na posljednju rujansku subotu i pripremio pravu trkačko-biciklističku poslasticu (ne)ravnicom uz Dunav na relaciji Erdut-Aljmaš. Što se disciplina i dužina tiče, uistinu nije bilo situacije da svatko ne bi pronašao nešto za sebe – od trčanja na 34, 13 ili sedam kilometara (sa psom ili bez njega) do bicikliranja 21 kilometar.

Sa zajedničkim startom iz Kurije Adamović, natjecatelji su se razmilili poučnom stazom i vinogradima dunavskog kraja. Na srednjoj, Zelenoj stazi među muškarcima pobjedu je odnio Baraber Antonio Dujmović za dvije minute ispod sat vremena, dok na treće mjesto postolja staje Andrej Stipetić koji u cilj dolazi četiri minute iza njega, a samo s nekoliko sekundi zaostatka Mijo Benković zauzima petu poziciju. Pet minuta iznad sat vremena trebalo je Borisu Đurđeviću da zauzme deseto mjesto, dok Ivan Špoljarić u cilj dolazi 16., a njegov imenjak Heđi 18. od 38 muškaraca.

...

Na istoj, 13 kilometara dugoj stazi s 200 metara uspona, nastupile su 22 žene među kojima je Danijela Ćernić u cilj stigla prva za 1:03 sat, a Gabriela Poslon treća za 1:11 sat. Samo minutu kasnije slijedi ju četvrta Dunja Straka, dok Ana Nemet Đurđević u cilj stiže sedma za 1:15 sat.

Natjecatelji najdulje, Plave utrke morali su savladati put od centra Erduta preko znamenitosti Dalj planine do Aljmaša i ušÄ‡a Drave u Dunav pa nazad uz obalu Dunava i vinograda do kurije Adamović. Ta 34 kilometra staze s 500 metara visine Damir Kligl među muškima je završio drugi, za 2:29 sata. Kruni Tomljanoviću trebala su 3:19 sata kako bi ciljnu liniju prešao deseti, dok ju Ivica Lenard prelazi 12. od 23 muškarca.

Od žena, njih sedam, nastupila je samo jedna članica SRK-a Baraber te osvojila drugo mjesto. Martini Maloči za 34 kilometra Podunavlja trebala su 3:41 sata.

Također, valja napomenuti kako završavanje duge, Plave utrke nosi ITRA bodove.

Na Crvenoj stazi od sedam kilometara odnosno u Cnicross kategoriji, ovaj se put nije okušao ni jedan Baraber.

Međutim, na biciklističkoj utrci koja se odvijala na 21 kilometar ceste, od osam muškaraca Baraber Igor Mogoroš u cilj je stigao treći za 34 minute te je tako i on stao na postolje.


powered by Belkatalog CMS - J. K. "Ga?o"