9 Regata Belišće - Aljmaš

SlikaPoštovani,

SRK Baraber Extreme Team 15.08.2017. godine 9 puta za redom organizira hodo─Źa┼í─çe/regatu kanuima od Beli┼í─çe do Aljma┼ía povodom blagdana Velike Gospe. Broj osoba koji mogu sudjelovat na regati je ograni─Źen na 25. Prijave ─çe biti mogu─çe na stranici kluba od 03.07.2017. i traju do 10.08.2017. godine (UKOLIKO SE PRIJE ODRE─ÉENOG DATUMA POPUNE PRIJAVE , ISTE ZATVARAMO!!!). Kotizacija iznosi 100,00 kn, a u nju su uklju─Źeni majica (sa logom), ru─Źak, osvje┼żavaju─çe pi─çe, najam kanua i pripadaju─çe opreme, prijevoz bicikala, te osiguranje HGSS-a.

*KLUB NE OSIGURAVA PRIJEVOZ OSOBA IZ ALJMA┼áA*, svi koji se NE vra─çaju biciklima prijevoz osiguravaju sami, povratak je isklju─Źivo sa biciklima!!!

ON-LINE PRIJAVA ZA REGATU ALJMAŠ 2017

VIŠE o regati:


Povijest

Po─Źetkom 2008. godine formirao se inicijativni odbor za osnivanje kluba pustolovnih sportova. Inicijativni odbor sa─Źinjavali su Mario Juki─ç, Marko Pavi─ç, Dario Berak, Christian Uskokovi─ç, Danijel Petrovi─ç, Vjenceslav Mu┼żevi─ç, Luka Ujvari ─îeh, Denis Lakat i Kristijan Zetovi─ç.

U fazi pripreme statuta kluba bilo je idejnih razila┼żenja me─Ĺu ─Źlanovima inicijativnog odbora s kojim sportskim aktivnostima ─çe se klub konkretno baviti; jedan dio ─Źlanova inicijativnog odbora je bio za to da se klub bavi triatlonom, duatlonom i akvatlonom, no na kraju je prevagnula koncepcija da se klub bavi širokim spektrom sportskih aktivnost koji uklju─Źuje tr─Źanje, treking, trail, planinarenje, biciklizam, brdski biciklizam, veslanje, rafting, triatlon, duatlon, akvatlon, planinarenje, te pustolovne utrke.

Osniva─Źka skupština kluba je odr┼żana 12. svibnja 2008. godine i tada je klub registriran kao Klub ekstremnih sportova Baraber extreme team Beliš─çe, da bi u o┼żujku 2010. godine promijenio ime u Klub pustolovnih sportova Baraber extreme team, udruga za sportove u prirodi, turizam i ekologiju.

AKTIVNOSTI

Budu─çi da gotovo sve svoje aktivnosti klub ima u prirodi, te su ─Źlanovi kluba svjesni potrebe o─Źuvanja i unapre─Ĺenja ─Źovjekove prirodne okoline klub se bavi i ekologijom. Osim obilje┼żavanja prigodnih datuma iz eko kalendara Baraberi redovito sudjeluju u akcijama ─Źiš─çenja prirodnog okoliša.

Aktivnosti kluba sastoje se od natjecateljskih aktivnosti – za najaktivnije ─Źlanove, revijalnih aktivnosti – obilje┼żavanje zna─Źajnih datuma i doga─Ĺaja, te rekreacijskih aktivnosti – za široko ─Źlanstvo i svekoliko gra─Ĺanstvo.

Drugim rije─Źima aktivnosti kluba su planirane tako da svatko, od vrhunskih sportaša do svih gra─Ĺana Beliš─ça i okolice mogu prona─çi zanimljive aktivnosti u kojima ┼żele i mogu sudjelovati.

Zajedni─Źkim anga┼żmanom kluba i Grada Beliš─ça kupljeni su turisti─Źki kanui kojima ─Źlanovi organiziraju razgledavanje rijeke Drave i njenih skrivenih rukavaca, ─Źime ─Źlanovi kluba dodatno oboga─çuju turisti─Źku ponudu na ovim prostorima.

─îLANSTVO

Klub trenutno broji stotinjak aktivnih i punopravnih ─Źlanova, a naš rad je prepoznat širom Hrvatske, Slovenije, Bosne pa i Srbije, te osim ─Źlanova iz Beliš─ça i ostatka Valpovštine imamo i ─Źlanove iz ostalih dijelova Hrvatske i susjednih dr┼żava, Slovenije, Ma─Ĺarske i Bosne i Hercegovine. Treba naglasiti da je samo tre─çina ─Źlanova s podru─Źja grada Beliš─ça, te da je klub ve─ç odavno nadrastao lokalne okvire.

Upravo je klub pustolovnih sportova Baraber extreme team posljednjih godina zbog mnogih uspjeha i aktivnosti promovirao ime grada Beliš─ça diljem Hrvatske, ali i susjednih dr┼żava u kojima se upravo ekstremni sportovi i visoki adrenalin preporu─Źuju kao odli─Źan na─Źin rekreacije, ali i kvalitetnog provo─Ĺenja godišnjih odmora. Zanimljivost je da Baraber extreme team ima dvadesetak aktivnih ─Źlanova, dr┼żavljana Republike Slovenije, posebice ako imamo na umu da u Sloveniji pustolovni sportovi imaju puno du┼żu tradiciju i ve─çu masovnost nego u Hrvatskoj.

Trenuta─Źni predsjednik kluba je Angel Miliši─ç Ze─Źevi─ç, dopredsjednik je Marko Pavi─ç, a tajnik kluba je Dario Novoseli─ç. Osim navedenog trojca upravni odbor ─Źine još Helena Voni─ç, Dra┼żen Zanoški, Vedrana Kopi─ç i Davor Novakovi─ç.

Rad kluba nadzire Velimir Rup─Źi─ç kao predsjednik, zajedno sa Matejom Jutrišom i Antom Zlatuni─çem kao ─Źlanovima Nadzornog odbora.

Baraber extreme team ─Źlan je Zajednice sportskih udruga grada Beliš─ça i Hrvatskog triatlon saveza.

SUDJELOVANJE NA NATJECANJIMA PO POJEDINA─îNIM DISCIPLINAMA

TREK – 100 ultr trail Vipava, Atrans trek, Brtonigla adventure trek, Dvigrad trek, Compressport Istra trek, Garmin Krk trek, Jana trek, Konavle trek, Lika cave trek, Pašman Škraping, Promina trek, Rab trek, Surduk trek, Škraping Pašman, The North face Cres trek, Zagorje trek

TRAIL – 100 milja Istre, Adria spring trail, Cortina trail, Crazy hill trail Ludbreg, Cres & Lošinj trail, Dolomiti extreme trail, Neptun cross trail, Ozalj & Vrhovac trail, Podunavlje trail, Popišanac trail, Velebit ultra trail, Zagreb trail, Zrmanja trail

POLUMARATON - Aurea polumaraton, Dubrova─Źki polumaraton, Dunavski polumaraton Apatin, Osje─Źki Ferivi polumaraton, Fu┼żinski polumaraton Tri jezera, Rovinjski no─çni polumaraton, Savski Hendrix polumaraton, Polumaraton Barcs – Virovitica, Somborski polumaraton, Tron polumaraton Pali─ç, Vara┼żdinski polumaraton, Wizzair Budimpešta

MARATON – Beogradski maraton, Brijuni maraton, Grawe no─çni maraton, Ljubljanski maraton, Madrid rock n roll maraton, Memorijalni maraton Maslenica, Novosadski no─çni maraton, Plitvi─Źki maraton, Sljemenski maraton, Wienna city maraton, Zagreb maraton.

ULTRAMARATON – Fruškogorski ultranaraton, Ultramaraton Zagreb – ─îazma, Ultra maraton Zagreb-Ov─Źara

TRIATLON – Amaterski triatlon Borovik, Amaterski triatlon Vinkovci, Balatonman, Iron man Pula, RiSS triatlon, Šoderica triatlon, PH u triatlonu

TRKA─îKE UTRKE – Asics trka prijateljstva Kula, Brdska utrka Biser Slavonije, MedvedRUN, Holjevka – Zagreb, Istrian wine run, Karlova─Źki Cener, Me─Ĺunarodna utrka Kutina – Voloder, Memorijalna utrka Koko─Źak – Orahovica, Memorijalna utrka Rosinja─Źa, Memorijalna utrka ┼Żivot za ┼żivot, Novska run, Osje─Źka novogodišnja utrka, Osje─Źki vatrogasni cener, Papu─Źki Cener, Pojedin─Źno prvenstvo Hrvatske u planinskom tr─Źanju na duge staze, Prvenstvo Hrvatske u Krosu, Utrka za Renatu, Valpova─Źka ljetna liga tr─Źanja, Wings for life world run.

ORIJENTACIJSKO TR─îANJE – Slavonija & Baranja open,

PUSTOLOVNE UTRKE – Urban challenge, PLAC, PU┼Ż

VESLA─îKE UTRKE – Memorijalna utrka Siniša Razlog, Štefanjski spust

ZNA─îAJNIJI PROJEKTI KLUBA

BARABER ADVENTURE RACE

Klub je pet godina zaredom organizirao me─Ĺunarodnu pustolovnu utrku Baraber Adventure Race, koja se svake godine u periodu od 2010.-2014. po─Źetkom svibnja odr┼żavala na podru─Źju Beliš─ça i šire okolice. Pustolovna utrka predstavlja kombinaciju tr─Źanja, orijentacije u prostoru, biciklizma, plivanja, veslanja i drugo, a sudionici utrke se natje─Źu timski (u paru), gdje je cilj u što kra─çem vremenu pro─çi sve zadane to─Źke utrke.

PAPUK TREK / TRAIL

Treking je relativno noviji sport u Hrvatskoj, a predstavlja kombinaciju tr─Źanja, planinarenja i orijentacije u prostoru. Sudionici se natje─Źu individualno, a cilj je uz pomo─ç zemljovida i kompasa u što kra─çem vremenu pro─çi sve zadane to─Źke utrke. Budu─çi da je utrka podijeljena u tri te┼żinske kategorije (deset, 25 i 50 kilometara), treking je uistinu sport namijenjen svim uzrastima. Tako se na treking utrkama mogu vidjeti rekreativci, umirovljenici i djeca, ali isto tako i profesionalni sportaši koji ─çe zadanu stazu od pedesetak kilometara pretr─Źati za 4-5 sati.
Papuk sa svojim razvedenim grebenima i uvalama, bujnom vegetacijom, karakteristi─Źnom florom i faunom, uz obilje izvorske vode, gustu mre┼żu putova i ostatke kulturne baštine poput srednjovjekovnih gra─Ĺevina naši─Źkog Bedem grada, Ru┼żica grada i Starog grada, predstavlja atraktivno mjesto za odr┼żavanje treking utrka.

BO┼ŻI─ćNI KRNDIJA TRAIL

U stanci izme─Ĺu dviju sezona treking lige, Stare i Nove godine, ova trail utrka zamišljena je kao svojevrsan bo┼żi─çni domjenak slavonskih trekingaša i njihovih gostiju; evociraju se uspomene i sla┼żu dojmovi o treking utrkama u godini na zalasku i spremaju se planovi i bruse strategije za utrke koje dolaze u slijede─çoj kalendarskoj godini.
Ujedno je ova utrka i idealna prilika da se spr┼żi višak kalorija unesenih tijekom bo┼żi─çnih blagdana. Naime iako ve─çina trekingaša redovito trenira ipak su i oni ljudi od krvi i mesa i znaju podle─çi ─Źarima blagdanskog gastro obilja.
Utrka se odvija u dvije kategorije: light (cca 15 km) i ultra (cca 25 km). Start i cilj obi─Źno bude u planinarskom domu Tivanovo, u Gazijama, nedaleko Feri─Źanaca.
Krndija je gora koja se nalazi isto─Źno od Papuka, na koji se nadovezuje. Kao i kod drugih evenata i na Krndija trek & trailu Baraberi sudionicima jam─Źe zanimljivu trasu utrke, dobru organizaciju, te dru┼żenje na partyu poslije utrke do sitnih jutarnjih sati uz dobru glazbu, autohtonu gastronomsku ponudu, te nadaleko poznata vina s obronaka Krndije.

VESLA─îKO HODO─îAŠ─ćE BELIŠ─ćE – ALJMAŠ

─îanovi kluba pustolovnih sportova Baraber extreme team iz Beliš─ça blagdan Velike Gospe ve─ç tradicionalno obilje┼żavaju organizacijom vesla─Źke regate Beliš─çe-Aljmaš. Uz ─Źlanove Kluba ova manifestacija je otvorena za sve zainteresirane gra─Ĺane. Sudionici moraju prevaliti 57 dravskih i 2 dunavska kilometra. Uz nekoliko kra─çih stajanja na dravskim sprudovima (Nard, Nehaj) regata oko podneva pristi┼że na osje─Źku Copacabanu, gdje bude organiziran odmor uz ru─Źak i kavu. Slijedi nastavak veslanja prema uš─çu Drave u Dunav, te posljednja dva kilometra valovitim Dunavom do samog Aljmaša.

BARABER X DUATLON LIGA

Duatlon u ovom konceptu predstavlja utrke u kojima se kombiniraju tr─Źanje i biciklizam. Oznaka "X" u nazivu lige skra─çenica je za "cross", što zna─Źi da se utrka odvija po svim vrstama terena, prvenstveno po šumskim stazama i
Baraber X duatlon liga odvijala se kroz 10 kola, 5 proljetnih i 5 jesenskih utrka. Svaka utrka se sastoji od 3,5 km tr─Źanja, 10 km vo┼żnje i 1,5 km tr─Źanja.

BARABERSKA VESLA─îKA LIGA

Baraberska vesla─Źka liga namijenjena je svim zaljubljenicima u rijeku Dravu i svim ostalima ┼żeljnima dobre rekreacije na otvorenom i zabave u prirodi.

Prvo je odr┼żana Baraberska ljetna vesla─Źka liga koja je bila podijeljena u 4 kola, 19.lipnja je odr┼żano prvo kolo lige, zatim 3. srpnja drugo kolo, 17. srpnja tre─çe kolo kojim smo obilje┼żili dan Prekograni─Źnog rezervata biosfere Mura - Drava – Dunav, jer smo osim sportsko - rekreacijske, ovom doga─Ĺaju odlu─Źili smo dati i ekološku dimenziju.

Na utrkama lige sudjeluju dvo─Źlane ekipe koje u baraber kanuima u što kra─çem vremenskom roku moraju odveslati rutu od mosta u Beliš─çu do vrha bistrina─Źkog otoka i nazad. Sama trasa utrke je duga svega 4 km, što zna─Źi da da gotovo svi mogu sudjelovati na utrci. Broj sudionika ograni─Źen je na 11 ekipa. Sudjelovanje na utrkama ljetne vesla─Źke lige ujedno je i najbolja mogu─ça priprema za sudjelovanje na vesla─Źkoj regati Beliš─çe - Aljmaš.

Završnica lige je bila 31. srpnja, kada smo obilje┼żili Svjetski dan zaštite prirode.

BELIŠ─ćANSKI CENER

Popularni Cener Klub pustolovnih sportova Baraber Extreme Team organizira u suradnji sa Zajednicom sportskih udruga grada Beliš─ça, Savjetom mladih grada Beliš─ça i Centrom mladih Beliš─çe.

Prvi Cener je bio organiziran povodom završetka radova na izgradnji kru┼żnih tokova i pješa─Źko-biciklisti─Źke staze do mosta na rijeci Dravi, te spomenika Hrvatskim braniteljima u Baranji, a drugi povodom prihva─çanja kandidature grada Beliš─ça za europski grad sporta 2017. godine.


powered by Belkatalog CMS - J. K. "Ga?o"