Naslovnica Sport u Belišću Aktivnosti Udruga Politika O Projektu Pravilnik objavljivanja Kontakt
Stranice u sklopu projekta
Korisni?o ime
XMLRSS kanal
Web povezuje ljude
HVIDR-a BELIŠĆE NA 22. OBLJETNIVI VRO "OLUJA" U KNINU 07.08.2017

Članovi udruge HVIDR-a Belišće, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja obiljelja dana 05. kolovoza 2017. obilježili su sudjelovanjem svojih članova na središnjoj svečanosti 22. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Oluja“ u gradu Kninu i polaganju vijenaca i paljenju svijeća kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima na lijevoj obali rijeke Drave u Belišću.

Po dolasku u Knin, na gradskom groblju zapalili su svijeću svom prijatelju i suborcu, hrvatskom branitelju i dragovoljcu Domovinskog rata Zdravku Božonja koji je nakon teške bolesti preminuo 2015. godine.

Potom su se ukljućili u program koji je otpoćeo budnicom ulicama grada Knina i odavanjem počasti poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu na središnjem gradskom trgu ispred spomenika Hrvatske pobjede „Oluja 95“.

Misu za poginule branitelje predvodio je vojni biskup, mons. Jure Bogdan. Čitanjem povjesnice o vojno-redarstvenoj operaciji "Oluja", imena poginulih i nestalih pripadnika u toj operaciji te minutom šutnje počeo je program na Kninskoj tvrđavi. Tradicionalnom zvonjavom crkvenih zvona obilježen je ulazak pripadnika Hrvatske vojske u Knin tijekom operacije. Uz zvukove 'Lijepe naše' podignuta je zastava Republike Hrvatske na Kninskoj tvrđavi nakon čega je uslijedio prelet zrakoplova Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane.

Slika Slika  

Slika Slika

    Slika Slika  Slika Slika       Slika Slika

 

...
Gagro d.o.o. Valpovo
Izgradnja i prodaja nekretnina

iak d.o.o. Valpovo
za proizvodnju, trgovinu i usluge
Restoran Jelengrad


Zanima Vas grad Beli??
Posjetite slu?bene stranice