Naslovnica Sport u Belišću Aktivnosti Udruga Politika O Projektu Pravilnik objavljivanja Kontakt
Stranice u sklopu projekta
Korisni?o ime
XMLRSS kanal
Web povezuje ljude - Aktivnosti udruga
HVIDR-a Belišće na 73. obljetnici sjećanja na žrtve poslijeratnog komunističkog zločina u Crnom potoku 17.06.2018

Slika

U subotu, 16. lipnja 2018. godine predstavnici udruge HVIDR-a Belišće i udruge ratnih veterana Hrvatski Domobran, Ogranka Valpovo, sudjelovali su u obilježavanju 73. obljetnice sjećanja na žrtve poslijeratnog komunističkog zločina u Crnom potoku kod Našica koji se nalazi jugozapadno od Našica između sela Zoljan i sela Gradac Našički u šumovitom predjelu Krndije neposredno u zaleđu tvornice cementa Našicecement d.d.

Mjestu gdje su tijekom lipnja 1945. godine jedinice Korpusa narodne odbrane Jugoslavije (KNOJ) i jedinice Jugoslavenske armije iz 17. krajiške brigade na ovaj šumski predjel dovodile nekoliko kolona s više stotina žicom vezanih i iznemoglih zarobljenika, bivših vojnika Nezavisne Države Hrvatske, većina iz kolona sa Križnog puta i civila sa šireg našičkog područja koje su ubijali i masakrirali vatrenim i ne vatrenim oružjem i oruđem. Pucnjava i jauci po usmenoj predaji starijih stanovnika čuli su se sve do sela Zoljana.

Tajnu ovoga najtežega zločina u povijesti našičkog kraja u kojem je ubijeno i masakrirano preko 1500 osoba komunistička vlast pokušala je očuvati strogom zabranom pristupa na to područje i tek nakon uspostave Republike Hrvatske početkom devedesetih godina izgrađeno je spomen obilježje na kojem se u organizaciji udruge “Hrvatski domobran“ svake godine sredinom lipnja kroz veliki komemorativni skup uz služenje Sv. mise odaje počast svim žrtvama ovog stravičnog komunističkog zločina.

Žrtvama komunističkog režima te svima poginulima za Republiku Hrvatsku, odana je počast polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i koncelebriranom sv. misom za stradale na Crnom potoku koju je predvodio fra Franjo Tomašević.

Prigodne riječi, brojnim građanima, predstavnicima ogranaka udruge “Hrvatski domobran” iz svih krajeva Republike Hrvatske i predstavnicima udruga proizašlih iz Domovinslkog rata, uputio je predsjednik udruge “Hrvatski domobran” ogranka Našice gosp. Željko Tomić koji je pročitao imena žrtava za koje se zna da su tamo ubijene. Izvedbom prigodnih pjesama program je uveličao gosp. Kazimir Mikašek.

Nažalost, do danas od strane hrvatskog pravosuđa nije pokrenuta niti jedna istraga, optužnica ili sudski postupak protiv odgovornih osoba i zločinaca.

Stoga ne dopustimo da povijesne komunističke laži budu naš putokaz u budućnost!

Čuvajmo i poštujmo dostojanstveno ovo mjesto mučeništva i smrti kao svjedočanstvo zla koje se dogodilo u lipnju 1945. godine.

HVIDR-a Belišće

Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika

 HVIDR-a Belišće na 73. obljetnici sjećanja na žrtve poslijeratnog komunističkog zločina u Crnom potoku 17.06.2018
Ljetovanje članova udruge HVIDR-a Belišće u Velom Lošinju 12.06.2018

Slika

   Udruga HVIDR-a Belišće organizira u Velom Lošinju 10-to dnevno ljetovanje za članove svoje udruge.

Desetodnevno ljetovanje u Velom Lošinju udruga HVIDR-a Belišće organizira u suradnji s gradom Valpovom i valpovačkim Poduzetničkim centrom.

  • Termin korištenja prenoćišta u Velom Lošinju: od 23. rujna do 2. listopada 2018.
  • Cijena prijevoza autobusom na relaciji Belišće-Veli Lošinj-Belišće: 350 kn po osobi.
  • Boravišna pristojba: 7 kn po danu za svaku osobu. 
  • Smještaj u iznosu od 350 kn po osobi sufinancira udruge HVIDR-a Belišće.
Zainteresirani članovi udruge HVIDR-a Belišće za ljetovanje u Velom Lošinju mogu izvršiti predbilježbu i dobiti dodatne informacije u udruzi HVIDR-a Belišće: ponedjeljkom, srijedom i petkom od 18,00 do 21,00 sat ili na telefon:  099/690 9114 - Pavo Milekić 

 

HVIDR-a BelišćePOČEO S RADOM "DNEVNI BORAVAK ZA STARIJE OSOBE GRADA BELIŠĆA" 04.06.2018

Slika

Slika

   Obavještavamo umirovljenike i starije osobe Grada Belišća da od 1. lipnja 2018. godine nastavlja s radom „Dnevni boravak za starije osobe grada Belišća“ koji Udruga umirovljenika i starijih osoba (UUiSO) kao nositelj projekta zajedno s partnerima, Maticom umirovljenika i gradom Belišćem provodi u prostorijama dnevnog boravka u Belišću, Željeznička 20. (kod N.K. Belišća) u razdoblju od 01. lipnja 2018. do 31. svibnja 2019. godine.

   Projekt dnevnog boravka za starije osobe grada Belišća koji financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Udruga umirovljenika i starijih osoba i grad Belišće  usmjeren je ka unaprjeđenju kvalitete života starijih osoba grada Belišća putem organiziranih dnevnih aktivnosti.

   Dnevni boravak je za starije osobe otvoren svakog radnog dana od 09,00 do 13,00 sati, i 15,00 do 19,00 sati.

   Udruga umirovljenika i starijih osoba poziva sve umirovljenike i starije osobe grada Belišća da se ukljuće u ponuđene besplatne aktivnosti ovog hvale vrijednog projekta unaprijeđenja kvalitete života starijih osoba grada Belišća.

   Udruga umirovljenika i starijih osoba.

 

 

                                                                                          

 Svečano obilježen Dan hrvatskih branitelja grada Belišća

Preuzeto sa www.belisce.hr

Objavljeno: 30. 5. 2018.

Danas je u gradu Belišću svečano obilježen Dan hrvatskih branitelja grada Belišća. Program je započeo mimohodom od zgrade Gradske uprave do groblja te polaganjem vijenca i paljenjem svijeća kod Spomen-križa.  U mimohodu su, uz pripadnike oružanih snaga, sudjelovali predstavnici Grada, braniteljskih udruga i udruga proisteklih iz Domovinskog rata Valpovštine te građani.

Državnom himnom koju je izvela Višnja Mihaljević te molitvom koju je predvodio fra Dario Mican, odana je počast svim poginulim hrvatskim braniteljima i svim žrtvama Domovinskog rata. Vijenac kod Spomen križa položio je gradonačelnik grada Belišća Dinko Burić, zajedno sa zamjenikom Domagojem Varžićem, te general-bojnikom Hrvatske vojske Živkom Budimirom i gradonačelnikom grada Valpova Matkom Šutalom, koji su položili svijeće. Svijeće su položili i predstavnici braniteljskih udruga i udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Policijske postaje Belišće, Vatrogasne zajednice grada Belišća te gradski vijećnici.

Uslijedila je sveta misa u župnoj crkvi Svetog Josipa Radnika, koju je predvodio fra Branko Janjić, a u podne je započela svečana akademija u Centru za kulturu Sigmund Romberg. Branitelje i uzvanike pozdravio je gradonačelnik Dinko Burić, predsjednik belišćanskog UHDDR-a Zlatko Rogač, predsjednik HVIDR-e Belišće Pavo Milekić, predsjednik Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja Josip Rupić, ratni zapovjednik 107. brigade Miroslav Štargl, general-bojnik Hrvatske vojske Živko Budimir te general-pukovnik u mirovini, doktor znanosti Slavko Barić.

U prigodnom programu sudjelovali su Zabavni orkestar Amaterskog kazališta Belišće i Valentina Pavlović, dok su prisutni uzvanici imali priliku prisjetiti se i ratne 1991. godine kroz kratki medijski zapis sastavljen od niza fotografija 107. brigade i 107. Domobranske pukovnije.

Druženje je potom nastavljeno na prostoru gradskog bazena gdje je priređen zajednički ručak uz zabavni program, a zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić još je jednom braniteljima Belišća čestitao njihov dan. Veliko zanimanje, posebno vrtićke i školske djece, izazvalo je predstavljanje opreme Oružanih snaga RH, MUP-a, DUZS-a, HGSS-a, VZG Belišća, Crvenog križa i Radio kluba Belišće.

Fotografije: Tin Lacković

 

 


Vie
DAN HRVATSKIH BRANITELJA GRADA BELIŠĆA 30.05.2018

Slika

U srijedu, dana 30. svibnja 2018. godine u Belišću je svečano obilježena treća obljetnica Dana hrvatskih branitelja grada Belišća. Cjelodnevni program započeo je u prijepodnevnim satima okupljanjem predstavnika udruga proizašlih iz Domovinskog rata i građana ispred zgrade Gradske uprave. Nakon toga okupljeni se krenuli prema Spomen križu na belišćanskom gradskom groblju, gdje su položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen na sve hrvatske branitelje poginule u Domovinskom ratu grada Belišća. Nakon toga je uslijedila misa zadušnica koju je predvodio župnik Župe Sv. Josipa Radnika fra Branko Janjić

U podne je u Centru za kulturu Sigmund Romberg održana svečana akademija.

Okupljenima se u ime organizatora i glavnog pokrovitelja svečanosti prigodni govorom obratio gradonačelnik grada Belišća dr. Dinko Burić te predsjednici UHDDR-a i udruge HVIDR-a Belišće, Zlatko Rogač i Pavo Milekić a potom su se nazočnima obratili, umirovljeni brigadir Miroslav Štargl, zapovjenik 107 Brigade HV-a, general bojnik Živko Budimir i general pukovnik, dr. Slavko Barić.

Svečanost je završena prigodnim glazbenim programom i video prikazom ratnih fotografija.

Pavo Milekić je u svom obraćanju pozdravio nazočne i zahvalio im što su svojim dolaskom uveličali ovu današnju svečanost, 3. obljetnicu „Dana hrvatskih branitelja grada Belišća“ a potom je dodaoDozvolite mi da iskoristim ovu prigodu da se još jednom zahvalim gradu Belišću, organizatoru i pokrovitelju ove današnje svečanosti, a posebne riječi zahvale uputim gradonačelniku grada Belišća dr. Dinku Buriću, hrvatskom branitelju i dragovoljcu Domovinskog rata koji je najzaslužniji da na inicijativu udruge HVIDR-a Belišće, hrvatski branitelji Belišća danas imaju svoj dan koji mogu proslaviti dostojanstveno i s ponosom u spomen na sve hrvatske branitelje poginule u Domovinskom ratu grada Belišća i što se taj dan obilježava upravo na dan 30. svibnja, dan konstituiranja prvog višestranačkog hrvatskog Sabora 1990. godine koji je hrvatski narod u domovini i u svijetu prihvatio kao prvi Dan hrvatske državnosti.“

Zahvalio se gradonačelniku grada Belišća dr. Buriću i na tome što cijeni i uvažava doprinos hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu, što je uvijek na raspolaganju hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata i što značajno podupire rad svih udruga proizašlih iz Domovinskog rata grada Belišća i Valpovštine.

Na kraju svog obraćanja Pavo Milekić je svim hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata grada Belišća čestitao Dan hrvatskih branitelja.

Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika  Slika Slika Slika Slika SlikaDan hrvatskih branitelja grada Belišća 22.05.2018

Preuzeto sa www.belisce.hr

Svečani program započet će okupljanjem u 9 sati ispred zgrade Gradske uprave te mimohodom do gradskog groblja u Belišću gdje će se u svečanom protokolu u 10 sati položiti vijenac i upaliti svijeće kod Spomen-križa poginulim hrvatskim braniteljima grada Belišća.

U 11 sati u župnoj crkvi svetog Josipa Radnika za sve poginule i nestale hrvatske branitelje održat će se sveta misa.

U 12 sati u Centru za kulturu Sigmund Romberg bit će upriličena svečana akademija,
a od 13 do 17 sati zajednički ručak i druženje uz glazbu na prostoru gradskog bazena u Belišću.

Građani će biti u prilici pogledati opremu TT zbora, MUP-a, HGSS-a, Vatrogasne zajednice, Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Crvenog križa te Radio kluba Belišće.Dragovoljci Belišća na Gstro festu 12.05.2018

Slika

U organizaciji grada Belišća i Turističke zajednice grada Belišća, dana 12. svibnja u Etno selu Bocanjevci održan je 4. Gastro fest. Natjecalo se u pripremanju hrvatskih autohtonih jela, a svoja kuharska umijeća pokazala je i Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata grada Belišća.

U natjecateljskom dijelu predstavili su se mnogobrojni restorani, udruge i pojedinci s područja Osječko-baranjske županije i Vukovarsko-srijemske županije koji su prezentirali našu bogatu gastro ponudu. Također, predstavili su se i gosti, Turistička zajednica grada Biograd na Moru, Udruga Nada Biograd na Moru, članovi udruge Agroturizam iz Konavla, predstavnici Turističke zajednice Daruvar-Papuk te Udruga kuhara i slastičara BBŽ iz grada Daruvara, predstavnici Hrvatske samouprave sela Olas iz Mađarske i restoran Gulyás Étterem Pécs s gastro specijalitetima i prezentacijom svojih proizvoda.

Plakte zahvale su dobili TZ Biograd na Moru, Udruga Agroturizam Konavle, TZ Daruvar-Papuk, restoran Gulyás Étterem Pécs, UHDDR Belišće i Lenka Vidošić.

Programski dio upotpunjen je vožnjom zapregama, neizostavnom tamburaškom glazbom TS Čuvara noći te nastupom domaćih i gostujućih izvornih pjevačkih skupina: MPD “Bocanjevački pajdaši”, MPS “Zuce” Gundinci, pjevačkom skupinom Matice Slovačke Zokov Gaj, MPS “Kešinački mališani” Kešinci, dječjom skupinom KUD-a “Šokadija” Bocanjevc i ŽVS “Bocanjevčanke” Bocanjevci.

Slika

Slika     Slika

SlikaHVIDR-a BELIŠĆE NA ČOBANIJADI U CRETU 21.05.2018

Slika

U petak, 18. svibnja 2018. godine udruga HVIDR-a Belišće sudjelovala je u Cretu na manifestaciji  pod nazivom „Proljeće u Cretu“ u sklopu koje je održana smotra folklora domaćih KUD-ova iz Creta i Bizovca i gostiju iz Kutereva, Perušića, Narda, Zdenaca, Osijeka te natjecanje u kuhanju Slavonskog jela čobanca.

Slika Slika Slika Slika Slika Slika

 DAN HRVATSKIH BRANITELJA GRADA BELIŠĆA 17.05.2018
 

 

Slika

   

UDRUGA HVIDR-A BELIŠĆE POZIVA SVOJE ČLANOVE UDRUGE, HRVATSKE BRANITELJE I STRADALNIKE DOMOVINSKOG RATA

NA SVEČANO OBILJEŽAVANJE 3. OBLJETNICE

 

 „DANA HRVATSKIH BRANITELJA GRADA BELIŠĆA“

 

SVEČANOST ĆE SE ODRŽATI  30. SVIBNJA (SRIJEDA) 2018. GOD.

 ZAPOČET ĆE OKUPLJANJEM U 09,00 SATI ISPRED GRADSKE UPRAVE GRADA BELIŠĆA, VIJ. DR. FRANJE TUĐMANA 1.

I NASTAVITI SUKLADNO PROGRAMU

 

      ISKRENO SE RADUJEMO VAŠEM DOLASKU.  

 

      HVIDR-a BELIŠĆE    

 

 

 GASTRO FEST U BOCANJEVCIMA 14.05.2018

Slika

U subotu 12. svibnja 2018. godine članovi Udruga umirovljenika i starijih osoba grada Belišća po treći puta sudjelovali su u Bocanjevcima na Gastro festu - pripremanju tradicionalnih autohtonih jela.

Slika Slika Slika Slika

 Kup Hrvatske u kuhanju fiš-paprikaša 07.05.2018

Slika

Dana 5. svibnja 2018. godine, u organizaciji grada Belišća, Turističke zajednice grada Belišća i Udruge "Kotličari" Belišća održan je Kup Hrvatske u kuhanju fiš-paprikaša.

Među brojnim natjecateljima umijeće u kuhanju ovog specijaliteta pokazali su i belišćanski dragovoljci. Gradski ogranak UHDDR-a Belišća sudjelovao je sa dva predstavnika. Kompletna organizacija bila je na zavidnom nivou.

Slika     Slika

Slika     Slika" BELIŠĆANSKI VREMEPLOV" 03.05.2018

Slika

 

 

        Članovi udruge HVIDR-a Belišće i UHDDR-a, Gradski ogranak Belišće u srijedu, 2. svibnja 2018. godine sudjelovali su u premijernoj izvedbi multimedijskog scenskog prikaza pod nazivom „Belišćanski vremeplov“.

       Ovaj multimedijalni prikaz belišćanskog vremeplova u kojem su sudjelovale brojne udruge, ustanove, klubovi i institucije grada Belišća premijerno je izveden u sklopu obilježavanja Dana grada Belišća i 134-te godišnjice osnutka Belišća.

 

 


 OBAVIJEST O ZAPOŠLJAVANJU SOBOSLIKARA I FASADERA 02.05.2018

Slika

O B A V I J E S T

    Udruga HVIDR-a Belišće obavještava članove udruge, hrvatske branitelje iz Domovinskog rata i nezaposlene građane grada Belišća i Valpovštine da Braniteljska zadruga Osijek zapošljava radnike na poslovima: soboslikara  i fasadera.

    Prednost pri zapošljavanju imaju hrvatski branitelji iz Domovinskog rata i djeca hrvatskih branitelja.

Zainteresira se mogu javiti na kontakt telefon: 031/208-202 od 08.00 do 12.00 sati.

                                                                                                                                         HVIDR-a BelišćeZAPOŠLJAVANJE DJECE HRVATSKIH BRANITELJA - OBAVIJEST 25.04.2018

Slika

                                                  O B A V I J E S T

Udruga HVIDR-a Belišće obavještava hrvatske branitelje grada Belišća i Valpovštine o  otvorenom natječaju za radna mjesta u tvrtki MABEL-NIABEL d.o.o., Zagreb, Zagrebačka avenija 104.

Prema dogovoru sa general bojnikom Markom Lukićem glavnim savjetnikom u tvrtki MABEL-NIABEL d.o.o.  i ministrom hrvatskih branitelja generalom Tomom Medvedom.

Molimo zainteresirane da se jave u udrugu HVIDR-a Belišće ili na telefon: 099 690 9114 – Pavo Milekić.                                                                                                      

Tvrtka MABEL-NIABEL d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu, Zagrebačka avenija 104, registrirana za pružanje usluga iznajmljivanja vozila, transfera, najam vozila sa vozačem i UBER-a, Vam se obraća u dogovoru sa general bojnikom Markom Lukićem glavnim savjetnikom u našoj tvrtki MABEL-NIABEL d.o.o.  i ministrom hrvatskih branitelja generalom Tomom Medvedom, sa namjerom da za naše potrebe uputite djecu hrvatskih branitelja za poslove vozača u rent-a-caru, referenta u rent-a-caru a koji moraju ispunjavati sljedeće uvjete:

1) Potvrda o nekažnjavanju

2) Vozačka dozvola B kategorije minimum godinu dana

3) Kopija osobne iskaznice

4) Starost do 30 godina

5) Poznavanje engleskog jezika

 

                                         HVIDR-a Belišće

 Records 1 to 15 of 1032  

Next Last
Gagro d.o.o. Valpovo
Izgradnja i prodaja nekretnina

iak d.o.o. Valpovo
za proizvodnju, trgovinu i usluge
Restoran Jelengrad


Zanima Vas grad Beli??
Posjetite slu?bene stranice