Naslovnica Sport u Belišću Aktivnosti Udruga Politika O Projektu Pravilnik objavljivanja Kontakt
Stranice u sklopu projekta
Korisni?o ime
XMLRSS kanal
Web povezuje ljude - Aktivnosti udruga
SPORTSKE IGRE HRVATSKIH BRANITELJA I INVALIDA DOMOVINSKOG RATA 17.04.2018

 

Slika

 

O B A V I J E S T

UDRUGA HRVATSKIH VOJNIH INVALIDA DOMOVINSKOG RATA B E L I Š Ć E

P O Z I V A

HRVATSKE BRANITELJE  I HRVATSKE RATNE VOJNE INVALIDE

DOMOVINSKOG RATA GRADA BELIŠĆA

NA 

„ SPORTSKE IGRE HRVATSKIH BRANITELJA GRADA BELIŠĆA

KOJE ĆE SE ODRŽATI U SKLOPU OBILJEŽAVANJA DANA GRADA BELIŠĆA

U SUBOTU, DANA 21. TRAVNJA 2018. GODINE NA ODMORIŠTU DRAVA U BISTRINCIMA S POČETKOM U 10,00 SATI

 

SPORTSKE DISCIPLINE:

1.    boćanje 

2.    viseća kuglana

3.     ringlanje

4.     kozana

5.     streljaštvo (zračna puška),

6.    bela,

7.    pikado,

8.    potezanje konopa. 

         Za sve sudionike i natjecatelje Udruga HVIDR-a Belišće organizirat će besplatan prigodan ručak!    

 

ISKRENO SE RADUJEMO VAŠEM DOLASKU!

                                                                                                                                    

                                                                             HVIDR-a BELIŠĆE   ŠPORTSKE IGRE HRVATSKIH BRANITELJA DOMOVINSKOG RATA 17.04.2018

Slika

 Udruga HVIDR-a Belišće održava "Sportske igare hrvatskih branitelja" koje će se održati u sklopu obilježavanja Dana grada Belišća na odmorištu Drava u Bistrincima 21. travnja (subota) 2018. godine s početkom u 10,00 sati.

 Izborna Skupština dragovoljaca 09.04.2018

Slika

U nedjelju, 8. travnja u prostorijama Doma umirovljenika održana je redovna izvještajna i izborna Skupština Gradskog ogranka Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata grada Belišća.

U proteklom periodu Udruga je provodila čitav niz aktivnosti. Od održavanja do posjeta brojnih memorijalnih turnirima prijateljskih udruga. Udruga je sudjelovala i na prigodnim komemoracijama za poginule u Domovinskom ratu, a također su obilježavani svi značajni datumi iz Domovinskog rata. Članovi udruge pohađali su razne seminare i edukacije važne za rad Udruge. Suradnja s brojnim udrugama manifestirala se i kroz druge vidove suradnje, a posebno kroz osiguranje brojnih sportskih i drugih manifestacija. Posebno je zanimljivo da je krug prijateljskih udruga proširen na šire područje, a ne samo Valpovštinu. Tako su predstavnici udruga posjetili i uspostavili suradnju s udrugama iz Osijeka, Đakova, Slavonskog Broda, Požege, Bjelovara...

Svake godine aktivnost Udruge kretala je odlaskom na svetu Misu i druženje s našim duhovnikom i počasnim članom Udruge fra Marinom Matančićem, koji je prošle godine upućen na služenje u drugu župu, te smo dobili novog duhovnika, fra Daria Micana. Tako je odlična suradnja s belišćanskim franjevcima i Crkvom i dalje nastavljena.

Pisani su projekti i uredno provođene projektne aktivnosti, a iz izvješća predsjednika i izvješća Nadzornog odbora vidljivo je da je Udruga racionalno raspolagala financijskim sredstvima i u skladu s odobrenim projektima. U proteklom periodu nabavljeno je novo računalo, pisač sa skenerom, pokretni razglas s microfonima, uredska stolica, oprema za sportsku ekipu, nova zastava i banner, te je obnovljena rasvjeta u prostorijama. Svi članovi Udruge dobili su majice, jaknu, kalendare, olovke i zastavice.

Ispred Središnjice Skupštini se obratio Darko Nađ, dopredsjednik Središnjice i predsjednik ŽP UHDDR-a Osječko-baranjske županije, te ujedno i član našeg Odbora kao predstavnik osnivača. Pohvalio je rad i aktivnosti Udruge. Također se skupu obratio i zamjenik gradonačelnika grada Belišća, Domagoj Varžić. Pozdravio je sve u svoje i u ime gradonačelnika Dinka Burića. Rekao je da u gradu s osobitom pažnjom prate rad Udruge.

Nakon izvještajnog dijela usljedili su izbori. Za predsjednika Udruge povjerenje za još jedan mandat dobio je dosadašnji predsjednik Zlatko Rogač. Jasenko Kardum izabran je za tajnika. Dopredsjednici će i nadalje biti Mario Pavlović i Stjepan Brezovec, rizničar Matajs Flajc, a Zdenko Krulić povjerenik za vjerske odnose i duhovnost. Novi predsjednik Nadzornog odbora je Josip Vučetić.

Predsjednik Zlatko Rogač zahvalio je Skupštini i članovima na ukazanom povjerenju. Sa najužim krugom suradnika, ali i sa svim članovima radit će na provedbi svih dosadašnjih aktivnosti, ali i proširenju i pronalaženju novih suradnika.

Predsjednik se zahvalio lokalnim medijima na praćenju naših aktivnosti: Gradski radio Belišće, Hrvatski radio Valpovština, portal Valpovština info, portal grada Belišća i Belišćanski list. Također je uputio riječi zahvale sponzorima i donatorima: Santaj Plastika, općina Petrijevci, grad Valpovo, Osječko-baranjska županija, Ministarstvo branitelja. Posebna zahvala upućena je gradu Belišću kao najvećem partneru i suradniku, te gradonačelniku Dinku Buriću, koji je i sam dragovoljac Domovinskog rata.

Pod točkom razno članovi su upoznati s nedavno održanom Skupštinom Županijske podružnice UHDDR-a Osječko-baranjske županije. Skupština je održana 5. travnja u Osijeku. Naš predsjednik Zlatko Rogač izabran je za dopredsjednika Županijske podružnice, Mario Pavlović je član Odbora ŽP, Josip Vučetič je član Nadzornog odbora, a Milan Belcar je u povjerenstvu za gospodarstvo. Ovo je također veliki pokazatelj rada i aktivnosti naše Udruge.

Slika

Slika   Slika

Slika   Slika26. OBLJETNICA AKCIJE BARANJA 04.04.2018

Slika

U utorak 03. travnja 2018. godine svečanim mimohodom, polaganjem vijenaca, cvijeća i paljenjem svijeća kod Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima na lijevoj obali rijeke Drave članovi Udruge HVIDR-a Belišće sudjelovali su u obilježavanju 26. Obljetnicae najveće borbene akcije 107. brigade Hrvatske vojske.

Uz djecu i obitelji poginulih hrvatskih branitelja, pripadnika 107. brigade i pripadnike udruga proizišlih iz Domovinskog rata Valpovštine, Miholjštine i Baranje žrtvama su se poklonili i odali počast članovi Udruge HVIDR-a Belišće.

Članovi Udruge HVIDR-a Belišće sudjelovali su i u molitvi za poginule hrvatske branitelje u Belišćanskoj župnoj crkvi Sv. Josipa Radnika koju je predvodio župnik fra. Branko Janjić.

Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika  Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika

  

 

 USKRSNA ČESTITKA 31.03.2018
USKRSNA ČESTITKA 31.03.2018
Uskrsna čestitka
Duhovno okupljanje dragovoljaca 29.03.2018

Slika

U ovo preduskrsno vrijeme, u utorak 27. ožujka 2018. godine članovi belišćanskog UHDDR-a nastavljaju s duhovnim susretima. Dvadesetak članova udruge dragovoljaca prvo je, kako to svaki puta biva, pohodilo svetu misu, a potom je članove primio fra Dario Mican, duhovnik belišćanskih dragovoljaca. U veselom tonu i druženju dogovoreni su sljedeći susreti i utvrđeni planovi za naredno razdoblje.26. obljetnica akcije Baranja
SLAVKO MANDL - POSLJEDNJI ISPRAĆAJ 26.03.2018
TEČAJ STRUČNOG OSPOSOBLJAVANJA ZA RAD S MOTORNOM PILOM 15.03.2018

 

Slika

   Kako je i najavljeno, Udruga HVIDR-a Belišće zbog povećanog interesa za hrvatske branitelje i zainteresirane građane grada Belišća i Valpovštine organizira još jedan tečaj stručnog osposobljavanja za rad s motornom pilom.

  Tečaj započinje 10. travnja (utorak) 2018. godine i organizira se u prostorijama udruge HVIDR-a Belišće, u Belišću, Radnička 14. (zgrada Kina Belišće) s početkom u 17,00 sati.

   Zainteresirani za ovaj tečaj mogu izvršiti predbilježbu i dobiti sve dodatne informacije u udruzi HVIDR-a Belišće: ponedjeljkom, srijedom i petkom od 18,00 do 21,00 sat ili na telefon:

-       099/690 9114 - Pavo Milekić 

-       099/5070 673 – Dragomir Šimić

-       095 5970 288 - Ivica Vidošić

 AKTIVNOSTI DNEVNOG BORAVKA ZA STARIJE OSOBE GRADA BELIŠĆA 14.03.2018

Slika

U utorak, 13. ožujka 2018. Udruga umirovljenika i starijih osoba organizirala je zajedničko druženje korisnika Dnevnog boravka za starije osobe grada Belišća i Dnevnog boravka gradskog društva Crvenog križa Valpovo.

U višesatnom ugodnom i veselom druženju umirovljenika i starijih osoba voditelji i korisnici dnevnog boravka grada Belišća i gradskog društva Crvenog križa Valpovo razmijenili su svoja dosadašnja iskustva u radu i dogovorili buduću suradnju ova dva prijateljska Dnevna boravka za starije osobe koja financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Ovaj projekt Dnevnog boravka za starije osobe koji se uspješno provodi u gradu Belišću i gradskom društvu Crvenog križa Valpovo već nekoliko godina predstavlja model izvaninstitucionalne skrbi o umirovljenicima i starijim osobama koji je usmjeren na poboljšanje kvalitete života osoba starije životne dobi i unapređivanje procesa uključivanja u život svoje lokalne zajednice.

 Ova nadasve hvale vrijedna suradnja, nastavit će se i nadalje druženjem za koje  starije osobe tvrde da im je važnije od pomoći u kući i zajedničkim aktivnostima tijekom provedbe projekta Dnevnog boravka za starije osobe.

Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika1. sjednica Odbora GO UHDDR Belišća 12.03.2018

U srijedu, 7. ožujka u prostorijama Udruge održana je 1. sjednica Odbora GO UHDDR Belišća u 2018. godini.

Središnja točka sjednice je priprema za održavanje izborne Skupštine Udruge. Skupština će se održati u nedjelju, 8. travnja 2018. godine u prostorijama Doma umirovljenika s početkom u 18:00 sati. Ovim putem pozvani su svi aktivni članovi udruge da uveličaju ovu svečanost i daju svoj doprinos.

Na sjednici je dan kraći osvrt na dosadašnje aktivnosti i članovi su informirani o predanim natječajima jedinicama lokalne uprave i samouprave, kao i o pravdanju prošlogodišnjih natječaja. Sv dokumenti i potreban materijal uredno su i na vrijeme predani.

Kako se približava obilježavanje vojne akcije Baranja, 3. travnja, koordinacija provodi redovne aktivnosti i pripreme, a naša Udruga će kao i dosada odraditi svoj dio posla.

Dan je kraći osvrt na sistematske liječničke preglede u organizaciji Ministarstva branitelja.
Prednost imaju nezaposleni hrvatski branitelji te hrvatski branitelji u teškoj novčano-materijalnoj i zdravstvenoj situaciji s najamne 500 dana u borbenom sektoru. Pregledi se obavljaju u općim i županijskim bolnicama i Kliničkim bolničkim centrima u Republici Hrvatskoj. Kod nas to je KBC Osijek.
Svaka bolnica odredila je koordinatora za prijem i naručivanje, koji obavještava hrvatske branitelje o točnom terminu dolaska na pregled.
Detaljne informacije zainteresirani mogu dobiti na broju: 031 208 225Dragovoljci s nadbiskupom 08.03.2018

Slika

U petak, 23. veljače 2018. g., održana je kanonska vizitacija u župi sv. Josipa Radnika u Belišću. U kanonsku vizitaciju našoj župi došli su nadbiskup mons. Đuro Hranić, konvizitator mons. Luka Marijanović i tajnik Nadbiskupskog ordinarijata vlč. Dario Hrga.

U poslijepodnevnim satima, nadbiskup se susreo s mnogobrojnim skupinama koje djeluju u župi: Udruga sv. Vinka, Vjera i svjetlo, OFS, Frama, Framica, Mreža molitelja za zvanja, Živa krunica, UHDDR Belišće i Kursiljo. Predstavnici navedenih skupina u kratkim crtama iznijeli su osnovne podatke o broju članova, ciljevima i svrhama skupina te trenutnom stanju i radu pojedinih skupina. Zahvalivši svim članovima skupina na neumornom radu u župnoj zajednici, Nadbiskup je poručio kako je nužno promicati franjevačke i kršćanske vrjednote kao i ljubav i brigu prema siromasima i domovini.Nabava drva za ogrjev (bagrem, bukva, grab, hrast) 08.03.2018

Slika       Slika

      

               O B A V I J E S T 

 

Obavještavamo članove Udruge umirovljenika i starijih osoba i

zainteresirane građane grada Belišća i prigradskih naselja da mogu obaviti

upis drva za ogrjev (bagrem, bukva, hrast, grab i miješana tvrda drva)

za sezonu 2018. godine.

Sve potrebne informacije o cijeni i predbilježbu za upis, zainteresirani

građani mogu izvršiti u prostorijama dnevnog boravka za starije osobe

grada Belišća, na adresi Željeznička 20. (kod nogometnog igrališta Belišće),

četvrtkom od 15,00 do 17,00 ili putem kontakt telefona:

                                   - 095 6629 688 – Ivkica Pavlović

 Records 1 to 15 of 1015  

Next Last
Gagro d.o.o. Valpovo
Izgradnja i prodaja nekretnina

iak d.o.o. Valpovo
za proizvodnju, trgovinu i usluge
Restoran Jelengrad


Zanima Vas grad Beli??
Posjetite slu?bene stranice